La molletana Aurora Madaula es manté com a membre del nou govern del Consell per la República

Carles Puigdemont presentava el nou govern de l'organ que titlla de "continuista"

Política

La molletana Aurora Madaula es manté com a membre del nou govern del Consell per la República
La molletana Aurora Madaula es manté com a membre del nou govern del Consell per la República

La molletana Aurora Madaula continua com a membre del govern del Consell per la República, entitat encapçalada per Carles Puigdemont, que divendres renovava els seus representants per als pròxims dos anys.

Puigdemont, que va ser elegit president del Consell el passat 5 de març, nomenava divendres els membres del govern del Consell, un executiu continuista en què, a més de la molletana, també es mantenen l'exconseller Antoni Comín, com a vicepresident, i el cantautor Lluís Llach, com a conseller polític.

En el cas de Madaula, actualment diputada de JxCat al Parlament, liderarà l'acció política interior.

Durant la presentació del nou govern, que es feia divendres a Ribesaltes, a la Catalunya Nord, Puigdemont apuntava que aquest govern del Consell per la República té una línia "continuista", ja que el president creu que fins ara s'ha fet una "feina molt satisfactòria".

Com a cares noves, el govern incorpora l'advocada penalista Teresa Vallverdú, que serà la responsable del desplegament reglamentari i Montserrat Corrons, que s'ocuparà de donar suport als consells locals. De fet, Puigdemont ha assegurat que la figura de Corrons serà molt important perquè el paper dels consells locals serà "clau" en l'acció política que es farà en els pròxims anys.

El president del govern del Consell per la República reivindicava el nou organisme com "l'espai més transversal de l'independentisme" perquè està format per "una pluralitat d'accents" de les diferents formacions sobiranistes, tot i que l'òrgan no compta amb el suport d'Esquerra ni d'una part de la CUP. Aquesta primera trobada de tots els nous membres del govern servirà per començar a treballar en el pla de govern que tindrà l'executiu del Consell per la República.

Madaula és doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona (2017). Actualment, és diputada de la 12a legislatura al Parlament de Catalunya al Grup Parlamentari de JxCat i membre del col·lectiu Acció per la República.

 

Edicions locals