El diputat Joan Mena presenta el seu llibre 'Mai parlaràs un bon català' al Casal de Mollet

El diputat dels comuns reflexiona sobre la immersió lingüística i la situació de la llengua

Política

El diputat Joan Mena presenta el seu llibre 'Mai parlaràs un bon català' al Casal de Mollet
El diputat Joan Mena presenta el seu llibre 'Mai parlaràs un bon català' al Casal de Mollet | rtve

El diputat al Congrés dels Diputats per En Comú Podem i portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, presentarà al Casal Cultural de Mollet el seu llibre No parlaràs mai un bon català, d'EUMO Editorial.

Des de fa uns mesos, Joan Mena està presentant el seu llibre, que reflexiona sobre la situació de la llengua catalana en l'educació i en la societat catalana. Amb el subtítol Les mentides sobre la immersió lingüística, el llibre ha coincidit en el temps amb la nova polèmica sobre la immersió lingüística, la sentència judicial que obliga a un 25% mínim de castellà i “l’acord sobre la llengua” que van signar fa uns dies ERC, Junts, En Comú Podem i el PSC.

Joan Mena (Sabadell, 1975), explica la seva experiència personal com a fill d’una família d’emigrants que va arribar a Catalunya com tantes altres per conformar "una nova societat catalana diversa i plural i que tenia en l’aprenentatge del català, després immersió lingüística, una oportunitat de cohesió social i de millora socioeconòmica per tothom", apunten els comuns. Mena és llicenciat en filologia hispànica per l’UAB i professionalment és professor interí de llengua i literatura castellana en un institut de Sabadell.

L’acte serà dimarts a les 18.30 h i seguirà un format de debat. L’acompanyarà el regidor de Mollet en Comú, Gabriel Espinosa, professor en actiu i responsable del grup de treball d’educació de Mollet en Comú. Presentarà i moderarà el debat la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano.

Edicions locals