L'ús dels punts municipals de càrrega de vehicles elèctrics creix a Mollet

L'Ajuntament disposa de punts a les avingudes Burgos i Jaume I

Societat

Els dos punts municipals de recàrrega de vehicles elèctrics de què disposa l'Ajuntament –a les avingudes de Burgos i Jaume I– han incrementat tant els usuaris com el nombre de recàrregues durant el 2021.

En concret, l’ús de l’estació de l’avinguda Burgos ha crescut en un 40% durant el 2021 passant de 406 recàrregues el 2020 a 1075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat dels 79 al 179 durant el mateix període. L’estació de l’avinguda Jaume I ha augmentat en un 470% durant el 2021 passant de 322 recàrregues el 2020 a 1.514 l’any passat. Això no obstant, cal tenir en compte que en aquest cas, les dades de 2020 són parcials, ja que aquest punt va entrar en funcionament a mitjans d’any.

L’Ajuntament assumeix el cost de l’energia subministrada i el manteniment dels punts amb l’objectiu de potenciar l’ús del vehicle elèctric i no contaminant. Es tracta d’Estacions de Recàrrega Semiràpida (EdRsR), amb una potència total de 22 kW cada una. En el cas del punt de l’avinguda Burgos, permet carregar un turisme o motocicleta, i en el cas de l’avinguda Jaume I, dos turismes o motocicletes simultàniament. Les estacions subministren energia 100% renovable als vehicles elèctrics.

El regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que l'Ajuntament està estudiant el model “per implantar i gestionar nous punts municipals i així incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i potenciar aquest tipus de mobilitat”.  Des de l'Ajuntament, a més, consideren que aquests punts de càrrega públics, a més de ser una aposta mediambiental, suposen un incentiu per consumir al comerç local mentre el vehicle s’està carregant.

Edicions locals