Comencen les obres per millorar la circulació de vianants a la rotonda de la BV-5001 a Martorelles

S'hi construirà un itinerari de vianants i passos adaptats i les obres duraran uns quatre mesos

Societat

La rotonda es troba a l'altura de la baixada del carrer Can Puig de Martorelles
La rotonda es troba a l'altura de la baixada del carrer Can Puig de Martorelles | Diputació de Barcelona

Martorelles

La Diputació i l'Ajuntament de Martorelles han iniciat aquesta setmana les obres de construcció d’un itinerari de vianants i passos adaptats amb voreres entorn de la rotonda situada en el punt quilomètric 14,450 de la carretera BV-5001 a l’altura del carrer Can Puig de Martorelles i que dona accés al polígon Roca.

L’actuació, que té un import de licitació de 361.783 euros cofinançats segons conveni entre la Diputació i l’Ajuntament, i un termini d’execució de quatre mesos, contempla la construcció de voreres amb itineraris adaptats per millorar la seguretat viària en aquest punt de connexió entre el nucli urbà amb el polígon industrial. Les obres han de fer possible l’itinerari de vianants del carrer de Can Puig fins al pont de l’Aiguabarreig del carrer Carrerada.

Actualment, només hi ha un tram de vorera al marge esquerre del carrer Can Puig, que parteix del nucli urbà, però mor abruptament abans d’arribar a la rotonda, sense conduir enlloc. Les obres inclouen la connexió del carrer de Can Puig amb el carrer del Molí i la parada de bus que també hi ha a la carretera.

L’actuació també contempla el perllongament del mur existent al carrer del Molí per tal de resoldre la diferència de rasant existent entre el carrer i la carretera, així com actuacions puntuals en el drenatge longitudinal de la carretera, la col·locació de mobiliari urbà i nou enllumenat públic. També es col·locaran noves proteccions per als vianants i es faran millores en la senyalització horitzontal i vertical.

El projecte té un cost de 99.380,33 € per a la Diputació de Barcelona i de 162.403,23 € per a l’Ajuntament, que compta amb una subvenció de l’ATM de 30.000 €. 

Edicions locals