El PSC presenta una moció al ple per la universalització de l'educació de 0 a 3 anys

Els socialistes també porten al ple una proposta sobre la penalització de l'assetjament a les dones que volen avortar

Societat

El Grup Municipal del PSC de Mollet del Vallès ha presentat dues mocions al Ple Municipal del mes d’abril, una sobre l'educació en l'etapa dels 0 a 3 anys i una segona per a l'exercici en llibertat de l'avortament.

En primer lloc, s’ha presentat una moció referent al finançament de l’educació 0-3 anys a Catalunya. Els socialistes denuncien les "retallades de la Generalitat a l’educació pública en els últims 10 anys", que, segons el PSC, han afectat també a les Escoles Bressol Municipal, en les quals "vam veure com la Generalitat retirava la seva part de finançament, i eren els Ajuntaments els qui van haver de fer molts esforços econòmics per mantenir aquest servei públic de qualitat".

El passat 1 d’abril, la Generalitat anunciava l’ampliació del finançament actual de 1.600 € per plaça i curs, en 1.600 € per plaça i curs més, en el que van anomenar gratuïtat del P2. El PSC, però, matisa: "No ho serà de gratuït per als Ajuntaments, els quals majoritàriament no cobreixen els costos reals ni els ingressos que rebien de les famílies amb aquest augment". "Aquests recursos addicionals, provenen dels fons Next Generation que ha transferit el Govern Espanyol i haurien de servir per a la creació de 10.884 noves places públiques", diuen els socialistes.

Des del PSC Mollet reclamen que "sense abordar la universalització de l’Educació Infantil, mitjançant la planificació i augment de places públiques, no es pot considerar aquesta suposada gratuïtat, ja que moltes famílies que necessiten el servei es quedaran fora malauradament per falta de places". El regidor d’Educació Raul Broto denuncia “novament el modus operandi del conseller González-Cambray, anunciant públicament una mesura tan important a un mes de les portes obertes i la preinscripció a les escoles bressol, i, per tant, dificultant excessivament una correcta planificació”.

Paral·lelament, des del partit també reclamen l’increment de l’aportació dels 1.600 € en base al cost real del servei "que és força superior", i el retorn dels deutes pendents dictaminats pel TSJC a l'Ajuntament de Mollet.

La segona moció presentada tracta sobre la reforma del Codi Penal per a l’exercici en llibertat de l’avortament, i la penalització de l’assetjament a les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs. Mireia Dionisio, primera secretària del PSC Mollet i primera tinent d’alcalde indica que “volem mostrar el nostre suport a aquesta modificació impulsada pel Govern d’Espanya que permetrà exercir amb llibertat el dret a l’avortament, i evitarà situacions impròpies d’un país avançat i respectuós amb els drets de la ciutadania”.

Edicions locals