Demanen una solució per una família desnonada que paga 750 euros mensuals per viure en una pensió

Membres de la PAH es concentren des d'aquest dimecres al matí davant l'Ajuntament de Mollet

Societat

Mariela Camacho
Mariela Camacho

Membres de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) de Mollet i el Baix Vallès es concentren des de les 10.30 h d'aquest matí davant l'Ajuntament de Mollet per demanar una solució per la Mariela Camacho. La dona, desnonada fa gairebé un parell de mesos, viu des de llavors amb la seva filla de 3 anys i el seu fill de 20 anys en una pensió a Cardedeu per la qual paga 750 euros mensuals. 
 

"Em van fer signar un document de copagament en el qual deia que havia de pagar el 40% de l'allotjament. Em van dir que era l'única opció i que havia de pagar", explica l'afectada.

Des de la PAH consideren aquesta quantitat inassumible per una persona en la seva situació: "És una burrada perquè per aquest preu llogues un pis. Quant paga l'Ajuntament per tenir-la a ella a la pensió?", es pregunta una de les portaveus de la PAH, Ana Mejías.

L'afectada també denúncia que en aquesta pensió no té cuina, ni tampoc rentadora per poder fer la bugada, la qual cosa li suposa un cost extra, a banda del preu que ja paga per l'allotjament i pels desplaçaments en transport públic que fa diàriament per portar la seva filla a l'escola a Mollet.

Des de la PAH consideren que es tracta d'una "mala praxi" i que la situació s'hagués pogut solucionar si quan la Mariela va rebre l'avís del primer desnonament Serveis Socials de l'Ajuntament de Mollet hagués tramitat la Mesa d'Emergència per a la dona i la seva família.

"Es van parar quatre desnonaments. Si haguessin tramitat els meus papers, ja hauria tingut una opció habitacional i ens hauríem evitat les despeses tant l'Ajuntament com jo", lamenta la Mariela, qui actualment està en recerca de feina.

Per tot plegat, la PAH demana que es busqui un allotjament més pròxim a Mollet i també més assequible per a la Mariela i la seva família, el qual tingui cuina i altres serveis i anuncien que mentre no es doni una solució a aquesta família es mobilitzaran de forma indefinida davant l'Ajuntament.

La previsió de la plataforma és acampar davant l'Ajuntament, si les condicions climatològiques ho permeten. En cas contrari, es concentraran diàriament davant el consistori molletà fins que els donin la solució que plantegen.

"Estem aquí avui de forma indefinida. No tenim pensament de moure'ns fins que ella aconsegueixi una solució. Farem arribar una carta a tots els regidors de l'Ajuntament per informar-los de la situació, perquè coneguin perquè ens trobem aquí avui", explica Mejías.

L'Ajuntament demana "respecte davant les intervencions professionals"

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament han comunicat que "després del desnonament des dels serveis socials de l'Ajuntament se li va oferir alternativa habitacional" i que "s'està treballant amb la dona afectada i s'han fet els tràmits necessaris perquè se l'inclogui a la mesa d'emergència". Així mateix, demanen "respecte davant les intervencions professionals".

Edicions locals