Mor l'empresari Josep Pruna Arquer a 85 anys

Va ser l'encarregat d'expandir el concessionari de cotxes que va fundar el seu pare i el va traslladar al Coll de la Manya

Societat, Economia

El 2007, La Mitja va atorgar el Km 1 a Josep Pruna Arquer, com a mecenes de la cursa
El 2007, La Mitja va atorgar el Km 1 a Josep Pruna Arquer, com a mecenes de la cursa

La matinada d'aquest dijous ha mort l'empresari del motor granollerí Josep Pruna Arquer, a 85 anys, després d'una llarga malaltia. Va ser el responsable de l'actual Grup d'Automoció i Serveis Pruna (GASP), que des de l'any 2000 dirigeixen els seus dos fills, Josep i Amadeu.

Pruna Arquer va dedicar tota la vida al negoci de cotxes que el 1941 va obrir el seu pare, Amadeu Pruna Mas, amb el nom de Basar del Pneumàtic, a la plaça de la Corona. El 1947 Pruna Mas obria amb el seu nom la primera agència oficial Renault al Vallès Oriental i una de les primeres de l'Estat, que el 1966 va passar a ser concessionari FASA-Renault.

Josep Pruna Arquer va ser l'encarregat de consolidar i expandir el negoci, que el 1975 va traslladar a unes instal·lacions més àmplies i modernes al Coll de la Manya, i que el 1980 es convertia en Automòbils Pruna, al qual el 1987 hi afegia una corredoria d'assegurances. El 1995 també obria concessionari a Mollet.

Des de 1998 el negoci té el nom actual: GASP, i incorpora el concessionari oficial Mazda. Amb establiments a Granollers, Mollet i Mataró, és un dels grups automobilístics de referència al país –amb les marques Renault i Dacia a Granollers i Mollet, Mazda a Granollers, i BMW, BMW Motorrad i MINI a Granollers (des de 2009) i Mataró (2014)–. A Granollers també va rebre un Premi Porxada, en el 75è aniversari de la seva fundació.

Als anys 90, GASP va rebre premis Challenge de Qualitat i el Club de l'Excel·lència. L'any 2000 va ser reconegut novament pel Club de l'Excel·lència i repeteix el 2002, quan també rep el premi Club Élite. Del 2005 al 2007 també hi suma el premi Ambassador Club.

Josep Pruna va col·laborar en diferents esdeveniments esportius i culturals de Granollers, i el 2007 l'organització de La Mitja batejava el km 1 de la cursa amb el seu nom, com a reconeixement al seu suport.

La vetlla a Pruna Arquer es farà demà, divendres, de 9 a 14 h, al Tanatori de Granollers, i la cerimònia de comiat es farà a les 16.30 h a l’església de Sant Esteve de Granollers.

Edicions locals