Mollet i Sant Fost, per sota la mitjana d'agents per habitant de la província

El Vallès Oriental té 628 efectius policials municipals, el 30% dels quals es troben en les 7 comissaries del Baix Vallès

Societat

| Aj. Mollet

Anna Mir

Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) l'any 2020 operaven des del Vallès Oriental 628 policies municipals, dels quals 492 agents, 93 caporals, 22 sergents, 8 sotsinspectors i 13 inspectors.  Una xifra  que en el seu conjunt situava la comarca com la cinquena de Catalunya pel que fa al nombre d'efectius, darrere del Maresme (813), el Vallès Occidental (1.083), el Baix Llobregat (1.150) i el Barcelonès (3.706). 

Al Baix Vallès, les comissaries locals del conjunt de municipis que conformen el territori –la Llagosta, Martorelles, Mollet, Montmeló, Montornès, Parets, Sant Fost– compten, actualment,  amb un total de 189 efectius, és a dir, el 30% dels agents municipals de la comarca. Una xifra que suposa que de mitjana hi hagi 1,6 agents de policia local per cada 1.000 habitants. 

Una xifra, per tant, superior a les 1,5 places cobertes que de mitjana tenien els ajuntaments de més de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona, segons es desprèn de l’Estudi de ràtios del cos de la policia local dels ajuntaments de la xarxaCORH –plataforma formada pels responsables de recursos humans de setanta ajuntaments de la província de Barcelona–, realitzat amb dades de l'exercici 2018. 
Amb tot, tal disposició d'agents no és homogènia arreu del territori baixvallesà. De fet, Martorelles és la localitat que compta amb més efectius per cada miler d'habitants. En concret, té 2,3 agents per cada 1.000 habitants, d'una població que arriba gairebé als 5.000.

Després de Martorelles és Montmeló qui disposa de més efectius per cada miler d'habitants (1,9 agents de mitjana). El segueixen la Llagosta, amb 1,7, i Montornès, amb 1,6 agents. Per contra, els municipis amb menys efectius per habitant són Parets amb 1,5 agents per cada  mil habitants, Mollet amb 1,3 agents per cada 1.000 habitants, i Sant Fost amb 1,4 agents per cada miler de ciutadans. Fet que situa aquests dos últims municipis per sota de la mitjana de la demarcació, segons l'estudi de la xarxaCORH.

Cobertura per km2

Pel que fa a la cobertura del territori, segons l'extensió en quilòmetres quadrats, Sant Fost és el municipi amb menys agents disponibles per arribar a cobrir la totalitat de terreny que té el poble (13,5 km²), això es deu al fet que també és la localitat més extensa de la subcomarca. Segons aquestes dades, a Sant Fost hi ha menys d'un agent per cada quilòmetre quadrat, mentre que a l'altre extrem de la balança hi ha la Llagosta que compta amb 7,3 agents per km2 per cobrir els 3,03 km² totals del terme. 

Edicions locals