L'Anna, una nena molletana que inspira l'àlbum il·lustrat 'L'Embolic'

El llibre es va presentar divendres a l'exterior de la Llibreria L'Illa

Cultura

Lídia Alcázar, Seta Gimeno i Noemí Fernández, amb el llibre i la seva protagonista, l'Anna
Lídia Alcázar, Seta Gimeno i Noemí Fernández, amb el llibre i la seva protagonista, l'Anna

La molletana Lídia Alcázar a més de Noemí Fernández i la il·lustradora Seta Gimeno van presentar i explicar divendres a l'exterior de la Llibreria L'Illa el seu àlbum il·lustrat L'Embolic, que precisament narra la història real d'una nena molletana, l'Anna.

Alcázar explicava divendres que la idea els va "caure del cel" i en explicar-li a la Noemí Fernández aquesta va tenir clar que havien d'escriure la història.

"És una història real d'una nena de Mollet que pensa moltíssim, i a vegades aquests pensaments s'emboliquen una mica. És una història que no només els passa als nens i nenes, sinó a persones de qualsevol edat", deia Fernández, qui celebrava que s'estan esgotant els exemplars de la primera edició. "Això vol dir que els nens i nenes llegeixen", apuntava.

La molletana Lídia Alcázar creu que el fet que no donin una única manera per resoldre el problema és una de les claus del llibre: "Que les solucions en siguin moltes, també ha estat l'èxit de L'Embolic".

Una altra de les claus, sens dubte, són les il·lustracions: "Quan m'ho van proposar, vaig dir que sí ràpidament, però després vaig començar a pensar que il·lustrar pensaments no és tan fàcil", assegurava la il·lustradora Seta Gimeno, qui destaca que les il·lustracions són molt divertides.

Edicions locals