Comuns i Podem de Mollet exploren una possible candidatura conjunta de cara a les municipals de 2023

Les formacions han mantingut una primera reunió i s'han emplaçat a una segona que es farà a mitjans de maig

Política

Representants de Mollet en Comú i de Podem Mollet han obert converses per explorar una possible candidatura conjunta de cara a les eleccions municipals que s'han de celebrar d'aquí a un any.

Segons han confirmat ambdues formacions, els respectius equips negociadors –en què no són presents ni la cap del cercle de Podem, Núria Muñoz, ni Marina Escribano, cap de llista dels comuns el 2019– han mantingut una primera reunió "cordial", segons ha explicat Muñoz a aquest diari i es preveu una segona trobada a mitjans del mes de maig.

Ambdues formacions ja van concórrer a les eleccions plegades el 2015 sota el nom de Canviem Mollet, una coalició que va aconseguir situar-se com la primera força de l'oposició, igualant el nombre de regidors del PSC, però que es va trencar de manera abrupta a principis de 2019, mesos abans d'una nova cita amb les urnes, i amb unes relacions molt minvades.

Malgrat aquests antecedents, tan comuns com podemites han volgut obrir una nova etapa de diàleg que respon també a les directrius dels partits a nivell nacional, que, tot i no haver signat cap acord marc, advoquen per concórrer plegades a les eleccions municipals, de la mateixa manera que s'ha fet a les eleccions catalanes. "Volem que aquestes trobades assentin les bases de les negociacions futures", indica Muñoz.

Per la seva part, Escribano constata que el procés es troba en un punt "molt incipient". "Des de les direccions s'està treballant perquè en els municipis les dues forces es presentin conjuntament, però Mollet té una sèrie de particularitats i s'han de tractar moltes qüestions", diu la representant dels comuns. Escribano apunta que s'han de "teixir de nou els vincles, s'ha de parlar de programa, de persones; però Mollet en Comú tenim una línia en temes de ciutat que són difícils de relligar i als quals no volem renunciar", apunta Escribano en relació a qüestions com el Calderí o el POUM, en què Podem i Mollet en Comú han defensat postures oposades. 

 

Edicions locals