Mor Jesús Herranz, de la desapareguda benzinera Can Benigno

Herranz va ser la segona generació familiar a dirigir l'emblemàtic establiment ha mort a 94 anys

Societat

Mor Jesús Herranz, de la desapareguda benzinera Can Benigno
Mor Jesús Herranz, de la desapareguda benzinera Can Benigno

Jesús Herranz de l'emblemàtic establiment Can Benigno, ja desaparegut, moria aquest dimarts a 94 anys. Herranz era fill de Benigno Herranz, qui fa més de 90 anys va obrir la benzinera de l'avinguda Jaume I de Mollet, que va ser dirigida per tres generacions de la família.

En Jesús Herranz va néixer a Mollet l'1 de gener de 1928, amb la seva germana bessona Manela Herranz. Es va casar amb Maria Puig Camp, a Santa Maria de Martorelles, i es van traslladar a la casa familiar de Jaume I. En Jesús i la Maria van tenir tres fills, la Rosa i el Joan i l'Eduard, els dos últims també de bessonada.

En Jesús va ser la segona generació de la família que es va fer càrrec del negoci, que va ser fundat el 1931 per Benigno Herranz a l'actual avinguda de Jaume I, antiga carretera que unia Barcelona i Puigcerdà. De jove ja es va dedicar a l'empresa familiar, que aleshores també tenia camions i servei d'autocars. Un cop en Jesús es va jubilar, va prendre les regnes del negoci el seu fill Eduard. La baixada de vendes i la forta competència van fer que l'emblemàtic establiment del centre de la ciutat tanqués les portes el 2014, després de 83 anys d’història.

"Era una persona que es feia amb tothom, molt conegut al poble", diu la seva filla Rosa, qui destaca l'afició del seu pare per la bicicleta. "Anava sempre amunt i avall amb la bicicleta i fins fa un parell d'anys encara marxava sol fins a Palau, perquè també li agradava molt la natura", recorda.

La cerimònia de comiat del Jesús Herranz es farà aquest dijous a les 11.15 h a l'església Sant Vicenç de Mollet.

Edicions locals