El videoart es cola a La Marineta

Divendres passat va tenir lloc la setena edició de 'L'Habitació del Farmacèutic'

Cultura

El videoart es cola a La Marineta
El videoart es cola a La Marineta

La Marineta va esdevenir divendres passat una sala integral de projeccions. El videoart i les videoinstal·lacions van tornar a ser protagonistes en la setena edició de L'Habitació del Farmacèutic, amb més de 30 propostes tant d'estudiants com de professionals que van omplir tots els espais de l'equipament.

"Vam detectar que hi havia molta gent a qui li agradava aquest món del videoart i de la creació audiovisual", explicava la regidora Mercè Pérez. Això, sumat a la manca de sales de projecció, segons apuntava la dinamitzadora sociocultural del Centre Cultural La Marineta, Anna Comadran, va fer crear la proposta. Comadran valora positivament "aquesta fusió de professionals i estudiants" i assegura que "entre ells s'enriqueixen".

Pel que fa a les propostes sorgides d'escoles i instituts, es van presentar quinze projectes d’estudiants d’audiovisual del Centre d’Estudis Mollet, un d’estudiants de realització audiovisual d’Innovació Formació Professional de Barcelona i un altre del Creatiu i Tècnic Sabadell.

Fins al 7 de maig

Les propostes de les dues sales d'exposicions de la planta baixa es podran gaudir fins al 7 de maig. Una d'aquestes és Casa desmontada y cuerpo virtual, de l'artista Manuel Granados i produïda per Susana Pardo. Es tracta d'una videoinstal·lació en la qual tracten "aquell moment de transició del món físic, palpable i analògic, cap al virtual les xarxes socials i internet", va explicar Pardo.
Tot plegat ho han muntat amb andròmines diverses que han trobat a La Marineta i projectant sobre aquests objectes així com sobre les parets.

Els vídeos que es poden veure, uns són trets de les xarxes socials, d'internet o de la televisió, i d'altres són creats pel mateix Granados, amb actors representant el caos que vol representar el muntatge.

Pel que fa a L'Habitació del Farmacèutic, Susana Pardo la considera molt positiva, tant perquè sigui a Mollet com per la disciplina que aborda: "Ja està bé de centralitzar-ho tot a les grans ciutats", deia Pardo, alhora que celebrava que l'espai pugui acollir "una altra visió del videoart i de la videoinstal·lació". En aquest sentit, explicava que, tal com Granados i ella mateixa entenen la disciplina, com a "conceptes que s'expliquen amb imatges i sons", tant si l'espectador veu la proposta un moment, com si veu tots els vídeos íntegres, ha de captar la idea que es vol transmetre.

Edicions locals