El PSC tem que la gratuïtat del P2 a les escoles bressol desbordi les places públiques disponibles a Mollet

Ara Mollet reconeix que se n'hauran de crear noves però defensa l'aposta de finançament feta pel govern català

Societat, Política

El PSC de Mollet ha alertat que l'anunci de la gratuïtat per a les famílies del P2 a les escoles bressol públiques el curs vinent podria desbordar les places existents a la ciutat. Ara Mollet reconeix que la mesura presentada és "perfectible" però defensa l'aposta de la Generalitat que assumirà la part que fins ara pagaven les famílies.

La qüestió es va debatre al ple arran d'una moció presentada pels socialistes per la universalització de l'educació de 0 a 3 anys. El regidor d'Educació, Raúl Broto, advertia que per al curs vinent, les tres escoles bressol municipals de la ciutat disposaran de 160 places de P2 per a un cens d'infants de 330 alumnes potencials. "Si no hi ha la possibilitat d'oferir una plaça a tots els infants no podem parlar de gratuïtat. Amb l'increment de demanda hi ha el perill que hi hagi famílies vulnerables que quedin fora de les places públiques", considerava Broto.

Aquest argument, però, era confrontat per la portaveu d'Ara Mollet, Marta Vilaret, qui recordava que en els darrers anys "sempre han quedat places lliures". Vilaret a més, puntualitzava que l'admissió a les escoles bressol municipals la gestiona l'Ajuntament a qui suggeria que dissenyés un sistema per prioritzar l'admissió d'aquestes famílies amb menys recursos a les places públiques, d'aquesta manera "les beques que pagava l'Ajuntament se les estalviarà".

La portaveu republicana defensava la mesura anunciada pel conseller d'Educació, González-Cambray, per la qual el Govern català assumirà el terç del finançament del P2 que fins ara pagaven les famílies, un anunci, però, que segons l'alcalde Monràs "encara no tenim plasmat en cap document pocs dies abans de les portes obertes", criticava l'alcalde. Vilaret, amb tot, defensava que "per primer cop en molts anys hi ha un Govern que fa una aposta per l'educació infantil", deia, i demanava als partits ser "més generosos". "La mesura no és perfecta, perquè no es pot arreglar el dèficit de 30 anys en dos dies, però aquest és un bon inici".

En la moció, els socialistes també criticaven que els 1.600 euros de més que pagarà el Govern català "no cobreixen els costos reals ni els ingressos que els Ajuntaments rebien de les famílies" i reclamaven "més recursos per cobrir els costos reals de les places". A més, la proposta d'acord també el retorn dels deutes pendents dictaminats pel TSJC a l'Ajuntament de Mollet pels anys que el Govern català va deixar de finançar la seva part de les escoles bressol. En aquest sentit, Vilaret aclaria que la Generalitat ja està tornant aquests deutes de manera esglaonada, uns pagaments que, segons Broto, s'allargaran fins al 2027.

La moció va tirar endavant amb el suport de tots els grups municipals i l'abstenció d'Ara Mollet ERC MES.

Edicions locals