'Vaig arribar a Mèxic per fer turisme de motxilla d'un mes'

Unes vacances han acabat convertint-se en una nova experiència de vida per a la molletana Laia Silanes

Societat

Laia Silanes, viu a Mèxic des de fa 9 mesos
Laia Silanes, viu a Mèxic des de fa 9 mesos

La molletana Laia Silanes fa tan sols 9 mesos que ha iniciat la seva aventura a l'estranger. El que havia pensat com unes vacances llargues amb la seva motxilla, va acabar en tota una experiència de vida, fora de casa: "Era una cosa que sempre havia volgut fer, perquè m’encanta conèixer llocs, però no ho tenia planejat. Vaig arribar a Mèxic per fer turisme de motxilla d’un mes i em va enamorar tant, i em vaig sentir tan bé amb mi mateixa, que vaig decidir perdre el vol de tornada i quedar-me a veure què em tenia preparada la vida", explica.

De fet, la Laia assegura que tot va sorgir sense haver-ho planificat: "Va ser molt improvisat, no havia estalviat prou ni tenia gairebé roba, perquè, de fet, en teoria només venia de vacances", admet.

La molletana resideix actualment a un dels destins més paradisíacs de la Rivera Maia, Tulum, tot i que té pensat canviar d'estat en un mes. "Marxo per tornar a emprendre la ruta que vaig deixar a mitges quan vaig decidir quedar-me a viure aquí", comenta. La seva intenció és anar a Chiapas i a Oaxaca, on planeja establir-se durant un temps.

De moment, no té planificat tornar a casa aviat. Tot i que té al cap viatjar a Catalunya el desembre vinent per veure la família, encara que té molt clar que no s'hi vol quedar.

Durant la seva estada al país mexicà ha treballat una mica de tot per guanyar-se la vida: "Vaig començar fent proves de Covid a gent que necessitava viatjar", esmenta.

També ha treballat com a instructora d'escalada per nens i en un bar. Ara, fa un temps que només treballa de cangur.

Edicions locals