Jordi Coromina actua a casa pel Dia de la Dansa
El xou 'Del caos a l'èxtasi', protagonitzat per l'actor molletà i pel ballarí Francesc Bravo, és el cap de cartell de la commemoració
Jordi Coromina torna aquest divendres a Can Gomà, un dels teatres on va arrencar el seu periple sobre els escenaris. A la Sala Fiveller ja hi havia fet Pastorets i sainets quan amb 16 anys va crear en aquestes antigues caves del Xampany Gomà reconvertides en teatre els seus primers espectacles de pallassos.
La seva trajectòria, el seu amor per la poesia i probablement també la seva inquietud per anar provant coses noves, el porten aquest divendres a casa seva com a plat fort de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa.
Ho fa acompanyat del ballarí i coreògraf Francesc Bravo, amb l'espectacle Del caos a l’èxtasi. L'univers poètic de David Jou, una creació pròpia sobre "un món que desconeixia", diu Coromina en referència a la ciència. La poesia del físic sitgetà s'escenificarà al teatre molletà en un diàleg entre la veu d’un actor –Coromina– i el cos d’un ballarí –Bravo–.
Els artistes reflexionen, entre d'altres, sobre "què som i què volem ser", segons apunta Jordi Coromina, i la història construïda després de nou mesos tancats improvisant i creant donarà voltes entorn de la següent pregunta: "Què va posar en funcionament el rellotge del coneixement universal: la paraula (logos) o la dansa (Shiva)?". També hi serà present "aquesta contraposició entre ment i cos, entre el concepte i el moviment, entre la tradició judeocristiana occidental i l’hinduisme oriental".
El caos, els mites, la ciència, l'amor, la bellesa o l'art tindran cabuda en aquest xou que es representa aquest divendres a les 21 h a Can Gomà. Les entrades estan disponibles en línia –molletvalles.koobin.com– i presencialment –La Marineta o a la taquilla de Can Gomà una hora abans de l'inici–, i tenen un preu de 10 euros.
Vinculat a Mollet tot i no viure-hi
Fa anys que el Jordi Coromina no viu a Mollet. Amb tot, la seva vinculació amb la ciutat no l'ha perdut. A banda què hi viu la mare i que hi baixa regularment, no serà ni de bon tros aquesta la primera vegada en els darrers anys que presenta una proposta artística a la capital baixvallesana. El 2019 va representar l'obra de teatre Perduts... per elles, dirigida per Ramon Madaula; i el 2020 hi va presentar el curtmetratge Jo vaig tenir un Cayenne, enregistrat al Calderí.
L'Ajuntament de Mollet, per tant, l'ha tingut en compte amb les seves feines artístiques i Coromina n'està satisfet: "Està bé que es doni suport a la cultura i que s'hi aposti és molt d'agrair. La feina de l'Ajuntament és promocionar-la".
D'altra banda, el mateix Jordi Coromina ja va dinamitzar el març un taller de teatre precisament amb motiu del Dia Internacional del Teatre, una proposta que arribava a la seva segona edició i que pretenia "aglutinar gent del teatre de Mollet" amb el gran objectiu que els tallers puguin servir perquè s'acabi creant una companyia amateur. "A Mollet sempre hi ha hagut molta tradició de teatre i un bon planter", conclou l'actor.
Propostes del CRA'P i La Tramolla
Dijous va arrencar a Mollet la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, amb les ballades de les escoles de primària al matí i de les escoles de dansa de la ciutat a la tarda. A més del xou de Jordi Coromina i Francesc Bravo de divendres, l'endemà dissabte el protagonisme serà per al CRA'P amb dues propostes a La Marineta a càrrec de la ballarina, coreògrafa i professora Isidora Zeger. En el laberint (19 h) és una peça encara en procés de creació que traça un recorregut sense final ni principi, on, una de dues, ens trobem o ens perdem per sempre. A continuació serà el torn de Cos espai, una breu pràctica de moviment on a partir d'elements del Qigong es pretén posar el cos en dansa. És gratuït amb aforament limitat. Per últim, La Tramolla celebrarà diumenge a les 12 h a Can Mulà el Dia Internacional de la Dansa amb l'actuació de tots els grups de dansa de l'escola.