Acord de col·laboració entre l'Àmbit B30 i el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

El conveni signat té com a objectiu desenvolupar projectes per impulsar una reindustrialització sostenible basada en l’economia circular

Economia

Jaume Collboni i Josep Monràs, durant la signatura del conveni
Jaume Collboni i Josep Monràs, durant la signatura del conveni | Sergio Ramos

Les associacions Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i Àmbit B30 han signat un conveni amb l’objectiu d’establir un marc general de col·laboració entre totes dues entitats. Jaume Collboni, president del Consell General del Pacte Industrial i primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, i Josep Monràs, president de l’Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, van ser els encarregats de rubricar l’acord dijous al matí al Paranimf del recinte de l’Escola Industrial de la Diputació de Barcelona.

El conveni signat té com a objectiu desenvolupar projectes i activitats per impulsar una reindustrialització sostenible basada en l’economia circular i la indústria 4.0, i que estigui compromesa amb el medi ambient, la creació d’ocupació de qualitat, la cohesió social i la competitivitat del territori.

També es fixa com a prioritat la transformació dels polígons industrials per fer front a la complexitat generada per la nova indústria, així com posar en valor experiències en matèria de diàleg social i concertació entre agents socials i l’administració.

Ambdues entitats duran a terme accions per reforçar la interrelació del teixit productiu amb els sistemes d’innovació i de formació  professional.

També es contempla l’organització d’activitats en el marc del Fòrum Indústria de la Mobilitat Sostenible, una iniciativa del Pacte Industrial per facilitar la transformació dels sectors industrials vinculats a l’ecosistema de la mobilitat sostenible.

Jaume Collboni, president del Consell General del Pacte Industrial, destacava durant la signatura del conveni que aquesta “és una aliança estratègica en termes de cooperació institucional i col·laboració publicoprivada, que va en la línia d’enfortir la competitivitat, la sostenibilitat i l’equitat de la regió metropolitana de Barcelona a través de l’impuls a la reindustrialització i la innovació, l’atracció d’inversions i el creixement econòmic”.

Per la seva banda, Josep Monràs, president de l’Àmbit B30, va assenyalar que aquest nou espai de col·laboració entre les dues entitats “és un exemple de la importància de la concertació territorial i de la suma d’esforços per assolir objectius compartits”.

En aquest mateix sentit, Monràs ha destacat que “necessitem teixir complicitats entre agents econòmics, administracions públiques i centres de  coneixement i d’innovació per competir en un món global; generant així noves oportunitats per a la ciutadania i pel sector empresarial”.

Edicions locals