Detingut un alumne de l'Escola de Policia de Mollet acusat d'abusar sexualment de quatre companyes

L'aspirant a la Guàrdia Urbana de Barcelona hauri comès els abusos en un local de Sabadell on la promoció celebrava haver superar la meitat del estudis

Societat

ACN

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dijous 28 d'abril un aspirant de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) per presumptament haver abusat sexualment de quatre companyes d'estudis, segons ha avançat el digital 'Crònica Global' i ha confirmat l'ACN.

L'home hauria comès les agressions el cap de setmana passat en un local de Sabadell en una festa de la promoció per haver superat la meitat dels estudis. Els Mossos van arrestar l'alumne a la mateixa Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès, després de la denúncia de les víctimes i aquest ha estat expulsat de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Segons detalla la periodista Anna Punsí, el detingut ha quedat ja en llibertat amb una ordre d'allunyament de les víctimes.

L'individu té 40 anys i, segons les denúncies de les quatre companyes d'estudis, va abusar sexualment d'elles durant la nit del 22 d'abril en un local de Sabadell on se celebrava el 'pas de l'equador' del curs de formació bàsica de policia. A banda de les quatre afectades, també han declarat sis companys més que van ser testimonis dels abusos després del sopar.

El detingut al·lega que anava molt begut i els excompanys de la secció el defineixen com un noi discret, que passava desapercebut i que no intervenia a classe, però que va alertar que quan sortissin de festa "ja veurien com era de veritat". Afers Interns dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han obert una investigació conjunta per tal d'esclarir els fets.

La Guàrdia Urbana ha informat aquest dissabte que ha incoat un expedient disciplinari a l'aspirant al cos, que queda per tant privat de l'exercici de les seves funcions fins a la futura resolució dels fets investigats.

Edicions locals