S'instal·len tres noves fonts amb abeuradors per a gossos a Mollet

S'han habilitat a les places Rafael Alberti i Josep Tarradelles i a l'avinguda del Tir Olímpic

Societat

S'instal·len tres noves fonts duals per a gossos i persones a Mollet
S'instal·len tres noves fonts duals per a gossos i persones a Mollet | FOTO: Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha instal·lat tres noves fonts a tres indrets de la ciutat, que faciliten que els gossos puguin beure, amb una part inferior d’abeurador, i al mateix temps té una aixeta perquè també puguin beure les persones.

Amb aquestes noves tres instal·lacions, Mollet ja disposa d’onze fonts similars.

En concret, a les places Rafael Alberti i Josep Tarradellas s’han substituït les fonts que hi havia per fonts duals, i a l’avinguda del Tir Olímpic s’ha instal·lat una nova font dual.

En total, el pressupost de les actuacions ha estat de 3.144 € a la plaça Rafael Alberti, 2.856 € a la plaça Josep Tarradellas i 489 € a l’avinguda del Tir Olímpic.

Segons la regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, amb aquestes noves instal·lacions, el govern “compleix el compromís adquirit amb l’objectiu de seguir fent de Mollet una ciutat amable per a les persones amb gos i pels mateixos gossos". Les noves instal·lacions s'emmarquen en la prova pilot que l'Ajuntament va iniciar el passat mes d’octubre.

Usuaris en desacord amb el model de font

La instal·lació de fonts duals neix d'una moció presentada per Cs Mollet fa més de dos anys, a proposta del col·lectiu  Mollet Opina. La responsable de cura animal de la plataforma, Núria Flores, no comparteix el model de font que s'ha instal·lat en aquest cas. "No és una font dual perquè no té dues aixetes –una per a gossos i una altra per a les persones– només té una aixeta que queda molt baixa per a les persones i que, per tant, està a l'abast dels animals", diu Flores, qui recorda que la proposta era instal·lar als carrers el model que hi ha als correcans. "Aquells funcionen molt bé perquè hi ha dues aixetes però amb la sorra s'embussava la part dels abeuradors per això la proposta era substituir aquells per un altre model", apunta.

Sobre el model de font, la regidora de Benestar Animal, Núria Muñoz, explica que els problemes de subministrament amb el proveïdor han obligat a canviar el model. "El fet que els animals arribin a l'aixeta per a les persones pot passar en molts casos, per això, apel·lo a la responsabilitat dels propietaris perquè no ho permetin", diu Muñoz, qui afirma que també s'ha tingut en compte el fet que l'aigua no quedi estancada. Pel que fa al model de les fonts dels correcans, Muñoz assegura que el problema d'embussament "ja s'ha solucionat".

Més enllà dels models, Flores celebra que es vagin instal·lant fonts per a ús de persones i animals però lamenta la lentitud. "Aquestes són les que s'havien d'instal·lar el 2021, encara falten les d'aquest any", diu la membre de Mollet Opina, qui també lamenta la manca de punts d'aigua i fonts en general a tota la ciutat.

 

 

Edicions locals