L'aventura de dos molletans a la Panda Raid

Ignasi Pol i la seva filla Laia competiran a l'octubre a la prova de resistència pel desert

Esports

Ignasi Pol amb el Seat Marbella que portaran a la Panda Raid
Ignasi Pol amb el Seat Marbella que portaran a la Panda Raid

Sergi Casanovas

Els molletans Ignasi Pol i Laia Pol afronten un repte peculiar: superar la Panda Raid. La Panda Raid és una cursa de resistència pel desert del Marroc que es pot fer amb dos models de cotxe: Seat Panda i Seat Marbella, uns vehicles de fa més de 20 anys. La prova es disputarà a finals d'octubre, però els preparatius ja estan en marxa.

Ignasi Pol i la seva filla Laia van decidir un dia participar en aquesta cursa en un moment "improvisat, sense pensar-s'ho massa" com reconeix el pare. Pol defineix la cursa com "una prova de regularitat", ja que consisteix en etapes d'entre 300 i 400 quilòmetres al dia on estaran sols, sense cap equip. El pilot explica que els han avisat sobre les dificultats de la prova: "Ens han dit que és dur i estressant, especialment a nivell mental". La duresa de la cursa radica principalment en el fet que han de ser "autosuficients" i s'han de "buscar la vida". Per Laia Pol la cursa serà especial, ja que "només fa un any que té el carnet", explica el seu pare. Tot i això, ell la veu totalment preparada per la prova.

Tot i la duresa de la prova, Pol comenta que també és una cursa on "la gent s'ajuda entre si", atès que l'objectiu no és guanyar sinó acabar: "És un raid de regularitat, no de velocitat". Aquest factor diferencia la Panda Raid de proves més conegudes com el Dakar tal com explica Ignasi Pol: "És un món diferent. Aquí has de ser més independent i l'objectiu és arribar al final".

La prova s'havia de disputar originalment al març, però es va ajornar a l'octubre per les restriccions als viatges. L'ajornament ha afavorit a l'Ignasi i a la Laia perquè per a ells era "inviable fer-ho al març". No obstant això, Ignasi Pol afirma que ja tenen el cotxe "100% preparat".

A la cerca de patrocinadors

Per afrontar un projecte d'aquesta mida, Ignasi i Laia Pol necessiten patrocinadors que els hi donen suport. De moment, en tenen 3 i tots de Mollet: Fricoter, el Bar El Refugio, i el Pàdel Can Prat, on faran un torneig per recaptar fons. Tot i tenir aquests patrocinadors, Ignasi Pol es mostra obert a "tenir més empreses que ens ajudin en aquesta aventura".

 

 

Edicions locals