'Cyberexorcisme' de Núria Guiu al Mercat de les Flors

L'aplicació Tik Tok serà protagonista d'aquesta proposta, una continuació de 'Likes' i 'Spiritual boyfriends'

Cultura

'Cyberexorcisme' de Núria Guiu al Mercat de les Flors
'Cyberexorcisme' de Núria Guiu al Mercat de les Flors | Mila Ercoli

La molletana Núria Guiu tornarà a actuar aquest cap de setmana al Mercat de les Flors de Girona. Ho farà amb Cyberexorcisme, una continuació de dos treballs previs: Likes i Spiritual Boyfriends.

La relació entre cos-imatge-poder-digitalitat ha estat un dels eixos més presents en els darrers treballs de la ballarina molletana.
En aquest cas, la proposta de Guiu es tracta d'una peça de grup en col·laboració amb cinc intèrprets tiktokers, que pren com a base de recerca precisament l'aplicació TikTok i té com a objectiu desplaçar o exorcitzar –és a dir expressar i esprémer– els mecanismes i les eines coreogràfiques des d'internet a l’escenari.

La peça aporta una visió documental –arxiu de danses de TikTok–, així com biogràfica i artística entorn de l’experiència personal de cadascuna de les intèrprets amb les danses de l’aplicació. Obre un mirall entre les eines de creació i de presentació que es donen en un format escènic a semblança i a diferència d'aquelles que es donen en un format digital: llenguatge físic, estratègies compositives, relació amb el públic, possibilitats de difusió i coproducció.

Les representacions seran aquest divendres i dissabte a les 20 h i diumenge a les 18 h, i tindran lloc a la Sala Maria Aurèlia Capmany (MAC), la sala principal del Mercat de les Flors.

Edicions locals