Mollet novament guardonat amb el Segell Infoparticipa per les seves polítiques de transparència

Un total de 136 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, han estat distingits amb aquest guardó

Societat

Mollet novament guardonat amb el Segell Infoparticipa per les seves polítiques de transparència
Mollet novament guardonat amb el Segell Infoparticipa per les seves polítiques de transparència | Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tornat a rebre el Segell Infoparticipa que entrega la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb una puntuació del 98% per l’alta qualitat i transparència de la seva comunicació pública. Un total de 136 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, han estat distingits amb aquest guardó que reconeix les bones pràctiques i la transparència informativa de la seva pàgina web.

Els indicadors establerts responen a 5 preguntes bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la província i la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquest nou reconeixement “posa de manifest el compromís de l’Ajuntament de Mollet amb mostrar la màxima transparència cap a la ciutadania posant tota la informació al seu abast i donant-li tot tipus d’eines per potenciar la seva implicació en la gestió de la ciutat”.

Pel coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, "el Segell Infoparticipa 2021 és un reconeixement a la feina constant que fem des d’aquest Ajuntament per millorar en la transparència en benefici dels ciutadans".

Al Baix Vallès són cinc els Ajuntaments que han aconseguit el reconeixement de qualitat d'Infoparticipa. Mollet torna a assolir bons resultats en els indicadors, i en compleix 51 dels 52 requerits (98,08%). Per la seva part, l'Ajuntament de Parets rebrà per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa, també amb el 98% dels indicadors avaluats, un percentatge de compliment que supera el 94% obtingut l'any passat. Montmeló amb el 100%, la Llagosta amb el 96,15% i Martorelles amb el 84,62%, són els altres Ajuntaments reconeguts pel nivell de transparència dels seus webs.

Novena edició dels guardons

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un certificat que concedeix la UAB en reconeixement de les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) l’any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per això, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip.

Edicions locals