Celebració del Dia de les Lletres Gallegues

Diumenge a les 12 h es farà la hissada de la bandera

Cultura

Celebració del Dia de les Lletres Gallegues
Celebració del Dia de les Lletres Gallegues

La Irmandade a Nosa Galiza celebra aquest diumenge el Dia de les Lletres Gallegues amb la hissada de la bandera. La hissada tindrà lloc a la plaça Prat de la Riba a les 12 h.

Aquesta festivitat se celebra cada 17 de maig a Galícia per honrar la llengua i literatura gallega i és un dia d'exaltació de la cultura gallega. La data triada correspon a la data de publicació del poemari Cantares Gallegos, de Rosalía de Castro.

Enguany, la Irmandade vol commemorar aquesta data donant a conèixer l'obra del poeta Florencio Delgado Guarriaran, a qui hi dediquen la festivitat aquest any.

Posteriorment, i ja a la seu de l'entitat (a Can Gomà) hi haurà un dinar de germanor i a partir de les 16 h tindrà lloc una conferència a càrrec de Manoel Carrete amb el títol O Galeguismo de Florencio Delgado Gurriarán, qui també presentarà el seu darrer llibre, Cartas de Emilia Pardo Bazán, Galicia en Catalunya. Per acabar, la banda de gaites de l'entitat molletana oferirà un petit concert de música tradicional gallega.

Edicions locals