La remodelació del pavelló Riera Seca arrencarà a l'estiu

Les obres actuaran principalment sobre la coberta, la pista poliesportiva i la graderia

Esports

La remodelació del pavelló Riera Seca arrencarà a l'estiu
La remodelació del pavelló Riera Seca arrencarà a l'estiu

L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest dimarts les obres de reforma i rehabilitació del Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca, unes actuacions amb les quals l'aspecte exterior canviarà i l'interior de l'equipament també millorarà, ja que actuaran sobre la coberta, la pista poliesportiva i la graderia, entre d'altres.

L'Ajuntament preveu que aquest estiu arrenqui la primera part de les obres –interior del pavelló–, que tindran una durada d'uns tres o quatre mesos, i que impediran la pràctica esportiva en aquest espai. Tanmateix, el Club de Patinatge Artístic i el Mollet Hoquei Club sí que podran seguir fent ús de la pista exterior fins que les actuacions estiguin enllestides.

"Només tindrem accés a la pista exterior, però ens ho repartirem equitativament", ha dit la presidenta del Club de Patinatge Artístic, Isabel Hernández, qui hi ha afegit: "Quan fem obres a casa, és una mica difícil de compaginar, però crec que ens ho posaran fàcil per poder continuar l'activitat".

El següent pas consistirà, principalment, a enderrocar la façana principal per reconstruir-la. Això suposarà unes tasques també de tres o quatre mesos més, però que es preveu que estiguin enllestides el segon semestre del 2023, segons ha apuntat el batlle de Mollet, Josep Monràs. En aquest cas, es podrà compaginar l'activitat esportiva amb les obres.

Monràs ha destacat la sostenibilitat del projecte, que integrarà plaques solars, així com el trasllat de la tribuna a l'altra banda, la remodelació dels vestidors o els espais a la part superior per a activitats o reunions.

L'alcalde també ha asseverat que, a diferència d'altres equipaments esportius de Mollet, "aquest pavelló és una imatge d'entrada a la ciutat" i, en aquest sentit, contemplen fer-li una "pell nova exterior". Amb tot, ha remarcat que l'objectiu de les obres "no és la imatge, sinó un confort més gran de la instal·lació esportiva".

Un cop enllestida la reforma del pavelló interior, la pista exterior serà el següent repte a abordar. Monràs ha explicat que volen "que pugui quedar un pavelló tancat o obert segons què convingui".

Per la seva banda, Leo Conte, president del Mollet Hoquei Club, ha celebrat el projecte dient: "Som dos clubs que estem treballant molt bé la base i mancava modernitzar les instal·lacions". Coincidint amb l'ascens del femení, també hi ha apuntat: "Ara que el femení està molt a prop d'OK Lliga, i hauria de complir-ne una sèrie de condicions, tindrà un pavelló que les complirà. Ara ens toca treballar a nosaltres per poder-hi arribar". Alhora, Isabel Hernández ha afegit que, amb vistes a la Federació Catalana de Patinatge, disposaran d'un pavelló "remodelat i molt vistós".

El sostre del pavelló, una de les primeres grans inversions de Monràs

Aprofitant l'avinentesa, l'alcalde, Josep Monràs, ha explicat que precisament va viure al Pavelló de la Riera Seca un dels seus primers actes com a regidor d'esports, el 1991: "Hi vaig passar un fred terrible, perquè hi havia un sostre sense cap mena d'aïllament tèrmic, i quan vaig arribar a casa em feia mal tot. No entenia com les patinadores podien aguantar aquell fred mentre estaven actuant". D'aquí que canviar-ne el sostre va ser "la primera gran inversió que vam fer", ha recordat el batlle i regidor d'Esports.

Edicions locals