Mollet en Comú avalua el grau de compliment de les seves propostes als pressupostos municipals

Els comuns en destaquen l'activació de la policia de barri i les trobades veïnals per barris

Política

Mollet en Comú avalua el grau de compliment de les seves propostes als pressupostos municipals
Mollet en Comú avalua el grau de compliment de les seves propostes als pressupostos municipals

Mollet en Comú s'ha mostrat satisfeta davant algunes de les accions que està duent a terme el govern del PSC i Podem i que, segons els comuns, responen al principi d'acord a què van arribar durant la negociació dels pressupostos municipals per a aquest 2022. Entre aquestes propostes, els nous policies de proximitat i les trobades participatives pels diferents barris de la ciutat.

Mollet en Comú, a través del document pla integral de millora de la ciutat, va fer més d'un centenar de propostes centrades als barris, la convivència, el civisme i la millora de molts aspectes de la ciutat que els inscrits i inscrits de la formació havien anat aportant en un procés participatiu. "De diferents converses amb el govern de la ciutat va sortir un principi d’acord entorn de molts d’aquests temes que va possibilitar una abstenció de Mollet en Comú als pressupostos que facilitava la seva aprovació", recorden.

A l’acord es plantejava que es faria un seguiment periòdic per establir el grau de compliment de les diferents propostes. El passat divendres, 29 d’abril se celebrava l’última reunió de seguiment entre el grup municipal de Mollet en Comú i la primera tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio, que feia el seguiment de l’acord per part del govern municipal. "A la reunió es van constatar avenços en diversitat de temes i algunes mancances de les quals es continuarien reclamant compliment. Amb tot, la valoració global que fa el grup municipal de Mollet en Comú de la progressiva implementació d’algunes d’aquestes propostes és positiva", expliquen els comuns.

Entre altres, els comuns destaquen la nova unitat d’agents (policies i agents cívics) de proximitat de la Policia Municipal que "va en la línia de la històrica demanda dels comuns de dotar a la ciutat de policia de barri o de proximitat", diuen. També destaquen les trobades que s’estan portant a terme amb veïns i veïnes dels diferents barris, una activitat que, consideren, "recull la nostra proposta de donar-li protagonisme als barris i, específicament, incentivar la participació dels veïns i veïnes en la vida dels barris i la ciutat per dotar-los de sentiment de comunitat i, de nou, millorar el civisme i la convivència".

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns de Mollet, “que les nostres propostes avancin encara que sigui des de l’oposició és un motiu de satisfacció. Demostrem que es pot fer una oposició constructiva, aconseguir coses i elevar el llistó de la millora de la ciutat. Així seguirem, apostarem per Mollet, els seus barris i la seva gent sigui des del govern o des de l’oposició”, conclou.

Edicions locals