Joaquim Forn: 'Mai s'havia arribat tan lluny ni mai havíem estat tanta gent'

Joaquim Forn va presentar dimecres el seu llibre 'Entre togues i reixes' a La Marineta

Política

Carme Olaria –membre de Junts Mollet– i Joaquim Forn
Carme Olaria –membre de Junts Mollet– i Joaquim Forn

Sergio Carrillo

"Van ser tres anys i vuit mesos a presó que no s'obliden, però tampoc els porto com una llosa i puc treure'n parts positives, fins i tot". Així es referia a la seva estada engarjolat l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, durant la presentació del seu llibre Entre togues i reixes, dimecres a la tarda a La Marineta en un acte organitzat per Junts a Mollet.

Forn va reiterar el seu agraïment a la ciutadania, pel suport rebut. "Sé que moltes vegades us heu preguntat si la gent feia prou, i jo crec que sí", assegurava. De fet, l'exconseller va admetre que pensava que després del primer Nadal empresonat els ciutadans ja se n'oblidarien, dels presos. "Ho trobava normal, perquè la gent té altres preocupacions, i no va estar així", va refermar.

D'altra banda, Joaquim Forn va recordar l'1 d'Octubre, que definia com un desig fet realitat: "Per a nosaltres era un somni que algun dia poguéssim votar en un referèndum sobre la independència del nostre país. Ha estat la felicitat més gran de les nostres vides, poder participar en el que vam viure aquells dies".

Malgrat les funestes conseqüències –amb empresonats i exiliats–, l'exconseller va assegurar que tot plegat "va valer la pena", perquè "mai s'havia arribat tan lluny, ni mai havíem estat tanta gent".

Per últim, Forn va apuntar que està "disposat al que faci falta, sempre que serveixi", però després de tant afalagar la ciutadania, amb qui va lamentar sentir-se'n decebut va ser amb la part política: "No vull veure les picabaralles ni les bestieses que hem hagut de viure entre els partits independentistes per coses absolutament supèrflues".

Edicions locals