Mollet projecta vuit illes fotovoltaiques per abastir equipaments i el seu entorn

Les illes subministrarien energia a espais municipals veïns i a famílies en situació de pobresa energètica

Societat

| Aj. Mollet

Mollet del Vallès

L'Ajuntament ha aprovat inicialment dos projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques a les escoles Sant Vicenç i Cal Músic. Aquestes instal·lacions, però, s'emmarquen en un pla més ambiciós per dotar el municipi de les anomenades illes fotovoltaiques, grups de plaques instal·lades a espais municipals que funcionarien com a generadors d'energia elèctrica amb potència suficient per subministrar energia verda al mateix equipament on hi ha la instal·lació, així com a la seva àrea d'influència.

D'aquesta manera, es planteja que aquestes illes fotovoltaiques puguin abastir altres equipaments municipals i llars en situació de pobresa energètica del seu entorn.

La llavor d’aquest projecte sorgeix arran d'un estudi energètic que recull els consums elèctrics de tots els equipaments municipals de l’Ajuntament de Mollet, i que també ha analitzat els principals  espais candidats a ser generadors fotovoltaics. Segons els tècnics, les conclusions d’aquest estudi dibuixen un escenari amb vuit illes fotovoltaiques i una generació solar estimada de 920 MWh i 230 tones de CO2 estalviades a l’any. A més, preveu assistir a més de 180 famílies del municipi en situació de pobresa energètica.

Una de les primeres accions d'aquest pla és l'aprovació dels projectes executius, que es troben a exposició pública, per convertir les escoles Cal Músic i Sant Vicenç en dos d'aquests generadors d'energia. A l’escola Sant Vicenç es preveu una instal·lació de 60 kW amb un pressupost de 110.548 euros. Al centre ja existeix una instal·lació fotovoltaica en una de les dues cobertes amb panells de 205 Wpic i la intenció és substituir aquests mòduls per panells fotovoltaics de 465 Wpic i, a part, ampliar la instal·lació a l’altra coberta que actualment roman buida.

En el cas de Cal Músic, el projecte inclou una instal·lació de 100 kW amb un cost de 168.411 euros.
Segons fonts municipals, que no han volgut detallar el projecte, el pla dels generadors fotovoltaics està pendent de rebre subvencions de fons europeus.

Edicions locals