El PDeCAT de Mollet es reconverteix en Centrem i vol concórrer a les municipals de 2023

L'espai postconvergent es resitua a la ciutat amb dos grups distanciats, Centrem i Junts

Política

Imatge de tres dels membres destacats del PDeCAT a Mollet
Imatge de tres dels membres destacats del PDeCAT a Mollet

Els membres del Partit Demòcrata (PDeCAT) de Mollet han mutat a Centrem, la nova marca liderada per l'exconsellera Àngels Chacon, que va celebrar el seu congrés fundacional a principis d'aquest mes de maig.

Els membres molletans que s'havien mantingut com a PDeCAT després de l'escissió que va provocar el naixement de Junts per Catalunya l'estiu de 2020 han fet els primers passos per constituir-se com a secció local de Centrem. "Portàvem un temps en stand by a l'espera del naixement del nou partit", explica Albert Parés, fins ara president del PDeCAT a Mollet.

La proximitat de les municipals ha activat el col·lectiu que té com a objectiu presentar-se a les eleccions de 2023 per a l'Alcaldia de Mollet. "Una de les directrius del partit és que es creïn pactes locals que puguin aglutinar altres moviments per presentar-se conjuntament sota el paraigua de Centrem", diu Parés, qui reconeix que, ara com ara, no es planteja l'opció d'anar amb Junts, una alternativa que "ara mateix seria molt difícil".

A Mollet, la implosió de l'espai postconvergent va trencar per la meitat l'aleshores Partit Demòcrata, que va mantenir la meitat de l'executiva, amb noms rellevants com l'encara regidor a l'Ajuntament, Joan Daví, i l'exregidor i president del PDeCAT al Vallès Oriental, Jordi Talarn. "Joan Daví ens acompanyarà i donarà suport des del grup municipal, però ell no serà el candidat", avança Parés. El partit ara treballa en la cerca d'un cap de llista i no descarta poder fer servir el nom de Junts en la candidatura que presentin. "El nom del grup municipal és Junts per Mollet, i ens plantegem fer-lo servir d'alguna manera. El tema del nom està judicialitzat, però creiem que hi hauria opcions", reconeix Parés.

Canvi de coordinador a Junts Mollet

A l'altra banda de l'òrbita postconvergent, a principis de 2021 Junts per Catalunya constituïa agrupació local a Mollet, amb Olga Vilaseca al capdavant, i noms que també havien tingut responsabilitats al consistori molletà, com l'exregidora Carme Olària. Precisament, la setmana passada, Junts per Catalunya va convocar eleccions telemàtiques per a tots els afiliats de Mollet per ratificar el canvi de coordinador, un càrrec que assumeix Joan Ferrando, qui, a més, es mantindrà com a responsable de comunicació. El canvi va ser ratificat per la majoria dels afiliats. Per la seva part, Vilaseca segueix al comitè local com a vocal i representa l'agrupació molletana al comitè comarcal. 

Edicions locals