Ajut dels Next Generation per a la transformació digital de l'Ajuntament

Es tracta d'una subvenció de gairebé 200.000 euros

Societat

Ajut dels Next Generation per a la transformació digital de l'Ajuntament
Ajut dels Next Generation per a la transformació digital de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Mollet ha rebut una subvenció de 191.957 euros dels fons Next Generation europeus per desenvolupar el projecte de l’Oficina Multicanal que té com a objectiu la modernització i la millora de l’atenció a la ciutadania i l’administració local, amb la utilització de totes les noves tecnologies per apropar l’administració a la ciutadania.

Aquesta Oficina Multicanal contempla quatre línies diferents. D'una banda, un canal web que comptarà amb seu electrònica, portal de tràmits, web corporativa, portal de transparència, portal de dades obertes i portal de projectes i seguiment d’actuacions.

També es destinaran els diners a una aplicació mòbil per als sistemes operatius Android i iOS que compti amb enllaços als portals webs del punt anterior, així com amb una indexació de notícies i publicacions, un espai per a incidències urbanes i amb la possibilitat de reportar-les mitjançant l’aplicació, i una gestió de notificacions.

La videoatenció és la tercera via sobre la qual actua aquesta subvenció. Es tracta d'un servei que està en marxa des del febrer i que permet realitzar la majoria de tràmits que actualment es fan de manera presencial gràcies a la integració de la signatura biomètrica i a l’ús d’un espai núvol que permet l’intercanvi segur de documents.

Per últim, s'instal·laran quatre oficines electròniques –màquines tipus caixer automàtic– distribuïdes per la ciutat amb l’objectiu de facilitar la relació amb el ciutadà.

Edicions locals