Josep Monràs s'acomiada de l'Alcaldia

L'alcalde durant 18 anys de la ciutat va estar acompanyat d'amics i companys en el ple de renúncia d'aquest divendres

Política

Josep Monràs s'acomiada de l'Alcaldia
Josep Monràs s'acomiada de l'Alcaldia

Josep Monràs ja ha deixat de ser oficialment alcalde de Mollet. Aquest divendres al vespre, el batlle durant 18 anys s’acomiadava de la ciutadania en el ple de renúncia, en què va estar acompanyat per alcaldes, companys de partit, entre els quals el primer secretari del PSC, Salvador Illa, representants d’entitats i familiars.

“Ho deixo amb serenor i amb alegria, i continuant servint a la meva ciutat”, deia Monràs, qui continuarà com a regidor al Consistori fins al final de mandat.

En el seu discurs de comiat, Monràs feia un repàs a la seva obra de govern. Entre altres assoliments, mencionava la constitució del consorci per protegir Gallecs, la construcció del Lledoner, el parc de les Pruneres, el nou hospital i el sociosanitari i els nous jutjats. “Si m’he hagut de barallar amb un secretari general del meu partit ho he fet per la ciutat”, assegurava: “No m’he arrugat mai davant de ningú per defensar els interessos de Mollet. Sempre he treballat amb aquesta perspectiva, potser amb vehemència i duresa, i si algú s’ha sentit ofès demano disculpes però sempre m’ha mogut el bé comú de la ciutat”. Monràs també destacava els recursos destinats a serveis socials, sobretot en moments durs com la crisi immobiliària i la pandèmia

En el torn d’intervencions dels grups municipals, Joan Daví, regidor de Junts Mollet, destacava el canvi que va suposar Monràs respecte a la seva antecessora, Montserrat Tura. “Va deixar de banda les obres faraòniques i es va centrar en les necessitats de la ciutadania”, considerava Daví, qui feia una analogia de l’Alcaldia i la tasca d’un base de bàsquet, posició que durant anys va defensar Josep Monràs al CB Mollet. “Dirigia l’equip, analitzava el joc i contribuïa al fet que l’equip fos més eficaç, com ha fet a l’Ajuntament”, concloïa.

Per part de Podem, Núria Muñoz –Xavier Buzón no va assistir al ple– agraïa el tracte “humà i accessible” de l’alcalde, a qui li atribuïa capacitat de “diàleg i consens”. “No podem lloar tota la seva gestió a l’Alcaldia, perquè si no Podem no existiria, però ara toca agrair la seva tasca”, apuntava la regidora de govern.

El portaveu de Ciutadans, Iván Garrido, destacava l’excepcionalitat del ple. “No és habitual que a Mollet hi hagi canvis d’alcalde”, i ironitzava: “Quan jo vaig néixer, Monràs ja era regidor, però malgrat la diferència d’edat sempre ens ha tractat amb respecte i consideració”, assegurava Garrido, qui li agraïa la “dedicació i sacrifici”.

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, també li agraïa la dedicació. “És innegable la teva dedicació per fer un Mollet millor, sempre has treballat amb tenacitat i passió”, deia Escribano, qui amb tot, lamentava “les maneres de fer i el to bel·ligerant”. “Esperem que el que hem trobat a faltar en les formes de fer ara pugui canviar”.

A continuació va ser el torn d’Oriol López, d’Ara Mollet ERC MES, principal grup de l’oposició i amb qui la relació durant aquest mandat ha estat “difícil”, deia López, i ha arribat fins i tot als tribunals. El portaveu republicà agraïa a Monràs “l’obstinació, dedicació i els sacrificis personals” i es reivindicaven com l’alternativa. López considerava que la renúncia “un pèl estranya” significa “continuisme”. En la seva intervenció, López anunciava que el seu grup presentaria Marta Vilaret com a candidata al ple d’investidura que se celebrarà la setmana que ve.

La intervenció més emotiva va ser la de Mireia Dionisio, companya de partit i successora de Monràs. Dionisio agraïa al Monràs “alcalde, company i amic”. “No t’he vist arronsar els braços mai, ni deixar d’imaginar i pensar per millorar la ciutat”, deia. “Estem orgullosos de la ciutat i plenament orgullosos de tu i del llegat que ens deixes”, apuntava. Dionisio li agraïa de manera personal el seu acompanyament. “Has estat una guia per a mi, amb passió, dedicació i lucidesa”, concloïa.

Monràs va voler tancar el seu darrer ple com a alcalde amb un agraïment a la seva família. “S’acomiada el fill del Lluís i la Juanita, que em van inculcar tots els valors que tinc”, deia emocionat. Monràs també agraïa el suport de la seva dona i els seus fills i assegurava “continuaré portant amb orgull el nom de Mollet i el meu partit allà on vagi”.

 

Edicions locals