Brian Bartés: 'Estic content i enfadat amb la meva absolució'

El molletà també ha anunciat que ha recorregut la sentència del primer judici

Política

Brian Bartés i el seu grup de suport a l'acte
Brian Bartés i el seu grup de suport a l'acte

El molletà Brian Bartés, acusat d'agredir un Mosso d'Esquadra als aldarulls durant la protesta contra el Consell de Ministres a la capital catalana el desembre del 2018, va ser absolt fa uns dies per l'Audiència de Barcelona. Ara, el de Mollet ha volgut explicar la seva versió en un acte públic celebrat aquest matí a la plaça de Catalunya.

Bartés es mostra "molt content" per haver estat absolt en el judici pels fets del 2018, afirmant que s'ha tret "un pes de sobre" i que "passar de sis anys a zero està molt bé". Tot i això, el molletà lamenta que "aquests tres anys i mig de patiment no desapareixen". Brian Bartés també mostra el seu enfadament perquè el seu cas "no és únic", ja que actualment hi ha "molts altres casos de persones que es manifestaven passant pel mateix".

El de Mollet també denuncia que el seu judici ha estat plagat d'irregularitats. Bartés centra les seves crítiques en tres aspectes: les imatges utilitzades com a proves, la detenció i les exigències de la fiscalia. La detenció va ser un dels punts crítics, ja que, segons el molletà, els mossos que el van detenir li van assegurar que portaven "una setmana" seguint-lo per arrestar-lo i que van demanar "dades personals" seves. A més, també denuncia que, durant el judici, la Fiscalia va mantenir en tot moment la demanda de sis anys de presó tot i que els Mossos sempre han afirmat que l'agressora de l'agent va ser una noia. Bartés considera aquest fet intolerable: "La Fiscalia volia anar a pel màxim de pena, tot i que sabien que no tenien raó. Si puc, m'agradaria denunciar-ho".

A l'acte, l'advocada de Brian Bartés, Norma Pedemonte, també va expressar el seu desacord amb el judici catalogant-lo de "greu i denunciable". Pedemonte creu que "tant els mossos com els jutjats són responsables de tot el que ha patit el Brian". Igual que el de Mollet, l'advocada també cataloga la detenció de Bartés com "totalment gratuïta" i feta "per intimidar".

Finalment, Brian Bartés també agraeix el suport de tothom que ha estat amb ell, especialment als seus familiars i al grup de suport Brian Absolució.

Reclamació contra la sentència del primer judici

A més de celebrar l'absolució del judici pels fets del 2018, Brian Bartés i la seva advocada també van anunciar que han recorregut la sentència del primer judici, que condemna a Bartés a un any i mig de presó per haver donat una puntada de peu a un mosso d'Esquadra durant les protestes del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019.

L'advocada Norma Pedemonte explica que ja han presentat el recurs i que estan "esperant la resposta del TSJC", que previsiblement no hauria d'arribar fins "després de l'estiu".

 

Edicions locals