La CUP reclama que l'Ajuntament recuperi l'atenció a la ciutadania sense cita prèvia

L'assemblea molletana considera que pot suposar una barrera per a alguns sectors de la societat

Societat

La CUP Mollet ha reclamat que els serveis municipals tornin a atendre la ciutadania en els horaris habituals d’obertura i sense necessitat d’haver de demanar cita prèvia.

L’assemblea molletana ha recordat que arran de la crisi sanitària els serveis municipals de l’Ajuntament de Mollet van restringir l’atenció a les persones usuàries, primer adoptant només el format virtual i després de manera presencial, però limitant-la només a les que haguessin demanat cita prèvia.

Txus Carrasco, portaveu de la CUP Mollet, ha assenyalat: “Entenem que respectant les restriccions imposades per les autoritats sanitàries, en el marc de la lluita contra la pandèmia de la COVID, els serveis s’adaptessin i tinguessin certes restriccions”. “Tanmateix, en el marc actual de control sanitari, mantenir l’obligatorietat de demanar cita prèvia resulta una barrera infranquejable per a sectors importants de la població i especialment per la gent més gran o la que no té accés a les noves tecnologies”, ha denunciat Carrasco.

El portaveu de la CUP Mollet ha assenyalat que “ara per ara, quan l’atenció al teixit comercial i de tots els serveis de la ciutat és oberta i sense necessitat de bloqueig amb cita prèvia, mantenir aquesta restricció a nivell municipal no només resulta incomprensible, sinó que dificulta i perjudica de manera important a la ciutadania, tant la que no té el coneixement necessari, com la que té necessitats sobrevingudes de caràcter urgent en el seu accés a uns serveis públics que han de ser d’accés facilitat i universal”.

Per aquest motiu, la CUP Mollet ha reclamat a l’Ajuntament molletà que, “per tal de garantir aquest dret fonamental, retiri la necessitat de demanar cita prèvia per accedir a l’atenció ciutadana dels serveis municipals i torni a posar en marxa els horaris d’atenció pública i recollida presencial de torn mitjançant el maquinari ubicat a les instal·lacions”.

Edicions locals