Marta Vilaret (ERC) es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l'Alcaldia per 'fer visible que és possible un canvi'

La candidata d'Ara Mollet ERC MES demana la complicitat de Mollet en Comú i Podem

Política

Marta Vilaret (ERC) es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l'Alcaldia per 'fer visible que és possible un canvi'
Marta Vilaret (ERC) es presentarà com a candidata al ple de traspàs de l'Alcaldia per 'fer visible que és possible un canvi'

La regidora d'Ara Mollet ERC MES Marta Vilaret ha anunciat oficialment que es presentarà com a candidata en el ple d'aquest divendres per triar la persona que substituirà Josep Monràs a l'Alcaldia. Vilaret demana la "complicitat" d'aquells partits que en la passada campanya electoral demanaven "un canvi a la ciutat", entre els quals Mollet en Comú i Podem.

Aquest divendres a les 19 h, l'Ajuntament celebrarà el ple d'investidura de la persona que assumirà l'Alcaldia de Mollet. A més de la socialista Mireia Dionisio, actual alcaldessa en funcions després de la renúncia de Monràs, Marta Vilaret també es postularà com a candidata. "Aquest ple s'ha presentat com si fos un pur tràmit de traspàs. L'elecció de la persona que ha d'ocupar l'Alcaldia no es pot fer amb una designació a dit, com si això fos una successió, sinó que això és un procés democràtic i serà el ple qui decidirà", ha explicat Vilaret en una roda de premsa convocada aquest dimecres.

Ara Mollet ERC MES fa el pas amb l'objectiu de "visibilitzar" la possibilitat d'un govern alternatiu a l'encapçalat pel PSC, una alternativa "amb possibilitats reals de governar", segons Vilaret, qui reconeix la necessitat de "complicitats" d'altres grups al Consistori perquè l'aritmètica permeti el canvi. "Aquesta alternativa l'encapçalem com a principal grup de l'oposició, però necessitem complicitats i volem que divendres es visibilitzi que la renúncia de Monràs és una oportunitat per avançar un any el canvi".

Vilaret reconeix les dificultats de treballar cap acord amb tan poc marge de temps, però apel·la "els grups que en el seu moment van defensar que calia un canvi a Mollet", entre aquests Mollet en Comú i Podem, actuals socis de govern del PSC. "Entenem que és complicat un moviment tan sobtat en aquest cas, així i tot, apel·lem no només a aquest divendres sinó a treballar en els pròxims mesos per fer possible aquest canvi", ha conclòs.

Actualment, l'arc consistorial està format per 25 regidors: 10 del PSC, 6 d'Ara Mollet ERC MES, 4 de Mollet en Comú, 2 de Ciutadans, 2 de Podem i 1 de Junts. L'elecció de la persona que ocupi l'Alcaldia es fa amb una votació secreta (amb votacions amb papers i urna) i necessitarà el suport del plenari amb majoria absoluta, és a dir, la meitat més un regidor, en el cas de Mollet 13 vots. Si cap dels candidats no obté la majoria absoluta, es proclamarà automàticament el cap de llista del partit que hagi aconseguit més suports en els comicis, en aquest cas Mireia Dionisio, del PSC.

Edicions locals