Èxit de participació i públic en el retorn del Mollet és Fira

L'Ajuntament i els comerciants fan una valoració positiva de la mostra que va omplir el centre de la ciutat durant tot el cap de setmana

Economia

Mollet és Fira va comptar amb molts visitants durant tot el cap de setmana
Mollet és Fira va comptar amb molts visitants durant tot el cap de setmana

Mollet del Vallès

La ciutat va recuperar aquest cap de setmana Mollet és Fira, després de dos anys d'absència per la pandèmia. La mostra, que celebrava la seva 8a edició, és una de les cites periòdiques que aplega el teixit comercial de Mollet. Més de 180 expositors dels sectors de l'automoció, l'alimentació i el comerç i els serveis van omplir els carrers del centre de la ciutat i aglutinant un total de gairebé 300 establiments comercials.

Les parades de la fira es van dividir en tres espais: el sector de l’automoció, el d'alimentació i el de comerç i serveis. A més dels diferents establiments, la fira també va oferir diverses activitats i espectacles com exhibicions esportives, de dansa i xous itinerants per les diferents zones de l'esdeveniment. Mollet és Fira va omplir els carrers del centre durant tot el dissabte i diumenge des de les 11 h fins a les 21 h el dissabte i fins a les 20 h el diumenge.

Des de l'Ajuntament, la regidora de Comerç, Mercè Pérez feia una valoració positiva de la mostra d'enguany: "Estem molt contents i satisfets. La fira ha tingut moltíssim públic", deia Pérez qui alhora assegurava que Mollet és fira és un "gran aparador" per als comerciants i els agraïa que hagin estat "al peu del canó", després de les dificultats que ha patit el comerç durant la pandèmia.

Pérez també veia amb bons ulls el canvi de format de la fira, que ha passat a celebrar-se en un únic cap de setmana, i avançava que de cara a l'any vinent des del consistori es plantegen mantenir el format i avançar les dates de la fira del juny al mes de maig.

El sector dels vehicles i el motor representat

El sector automobilístic es va instal·lar a l'avinguda de la Llibertat, l'Illa i la plaça Major. Allà es van situar diversos expositors de comerços i empreses relacionats amb el món del motor i la mobilitat. Un d'aquests comerços va ser el concessionari Molletauto. El seu cap de vendes, Joaquim González, destaca l'afluència de públic: "Ha vingut bastant gent, el nostre estand ha estat força ple". El concessionari és un habitual del Mollet és Fira, una proposta que, segons González, "dona dinamisme a Mollet i al seu comerç".

En aquest espai també es van situar algunes activitats complementàries com: una exposició de cotxes clàssics, simuladors, una exposició fotogràfica titulada Mollet a dues rodes, un segle de fotografies, un escenari per fer actuacions o un circuit de vehicles elèctrics pels més petits. Aquesta última activitat va ser una de les que més va agradar a la canalla, tal com explica Carlos Vargas, responsable del circuit: "És una atracció que ha cridat bastant l'atenció. Hem tingut molts nens i nenes, llargues files d'espera per entrar al circuit".

Roba i menjar a les rambles

Les rambles Balmes i Fiveller i el carrer de Barcelona van acollir la segona àrea de la fira, on es van concentrar els comerços del sector de l'alimentació i també alguns del tèxtil i d'altres àmbits. La moda va triomfar entre els molletans i molletanes, però també ho van fer els dolços i aperitius que venien els establiments d'alimentació. Així ho explica Eulàlia Cullell, de la pastisseria Viñallonga: "La valoració és positiva. Al matí va estar bé i al vespre va ser espectacular". Cullell també agraeix que "tot i la calor, la gent ha sortit i s'ha parat a mirar i a comprar".

Mollet és Fira no va atreure només a comerços de la ciutat, sinó que també ha tingut establiments d'altres municipis. Un exemple és Makemola Different Style, un comerç de moda artesanal vingut des de Barberà del Vallès. La seva responsable, Lia Martínez, afirma que a Mollet li ha anat "molt bé" i que la gent de la ciutat "valora molt el tema artesanal". Per això, Martínez afirma que de cara a l'any tornarà "sense cap mena de dubte".

Degustació d'1 miler de pinxos

Una de les novetats d'aquesta 8a mostra va ser l'activitat El Mercat també és Fira que es va celebrar la tarda-nit de divendres a la plaça Major, a tocar del Mercat Municipal de Mollet. En la jornada que va servir per promocionar els productes del Mercat Municipal, es van servir més d'un miler de pinxos.

"Va tenir bastant èxit. No va parar d'haver-hi gent durant tota l'activitat", deia el president de l'Associació de l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal, el Marc Corominas, qui afegia que l'any vinent "ens agradaria repetir, si l'Ajuntament ens dona suport".

El parc de les Pruneres reuneix als serveis de Mollet

Al parc de les Pruneres es van reunir la resta de comerços participants en aquesta fira. En aquest indret es localitzaven principalment els del sector serveis, però també s'hi podien trobar d'altres sectors. Aquí se situava l'stand de Tattoo Style Mollet. El seu responsable afirma que, en el seu cas, poder fer tatuatges a la mateixa fira els ajuda molt "amb la gent que no té temps de venir a l'estudi". També explica que molts comerciants participants han manifestat la seva intenció que la fira s'allargui més dissabte a la nit, perquè és "quan la gent comença a sortir". Ell i altres comerciants proposen tancar a les 0 h, en comptes de les 21 h.

Un altre dels establiments del parc de les Pruneres va ser l'escola Kids & Us. Adrián Jiménez, el seu director, agreix que "es puguin tornar a fer aquestes activitats", ja que per a ells suposa una oportunitat per fer-se veure: "Sempre hi ha gent que no ens coneix".

El parc també va acollir l'escenari principal de Mollet és Fira, on es van realitzar gran part de les actuacions i espectacles del cap de setmana.

Un gran retorn per Mollet és Fira

D'aquesta manera, la Mollet és Fira va tornar després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia amb un èxit d'establiments participants i de clients i assistents a la fira. Lluis Farré, president de l'ADHEC, fa una valoració "molt positiva" de l'esdeveniment. El president destaca l'afluència de visitants: "Ha vingut molta gent a pesar de la calor que ha fet".

Per Farré, la fira és "l'esdeveniment d'aquest tipus més important de Mollet" perquè permet "acostar el comerç a la gent". El president també ha volgut agrair el suport del comerç de Mollet que, segons ell, "sempre respon".

Edicions locals