Les grans competicions d'escacs tornen al Mercat Vell

El Club d'Escacs Mollet va celebrar el Memorial Ezequiel Martín i la final de la Lliga Escolar

Esports

El Mercat Vell va acollir la principal competició d'escacs de Mollet
El Mercat Vell va acollir la principal competició d'escacs de Mollet

Sergi Casanovas

El gran cap de setmana del Club d'Escacs Mollet va tornar al Mercat Vell, després de dos anys convulsos per la pandèmia. La sala va acollir dissabte el final de la Lliga Escolar i diumenge la 14a edició del Memorial Internacional Ezequiel Martín.

Un total de 70 jugadors van participar en el memorial, en una edició amb menys participació de l'habitual, que rondava els 100 participants. El xilè Fernando Valenzuela, del Barcelona CE, va ser el guanyador del memorial, proclamant-se així en el catorzè campió diferent del memorial, ja que ningú ha repetit mai victòria. El podi el van completar Marc Narciso, de l'Ateneu Colón, i l'argentí Tomás Sosa.

Ramón Caro, president del Club d'Escacs Mollet, valora el memorial d'aquest any com "intens" perquè s'han estat "adaptant a la situació". Caro reconeix que aquest any han tingut menys participants: "L'any passat va anar molt bé, la gent tenia més ganes. Aquest any ens ha coincidit amb altres tornejos". Sobre la importància d'aquesta jornada pel club, el president destaca que el memorial està "plenament consolidat" i sempre és "molt disputat" i amb "jugadors de primer nivell".

Sobre el fet d'ajuntar les dues competicions en el mateix cap de setmana, Ramón Caro afirma que el motiu principal és "la logística", tot i que també afirma que els ajuda a tenir "més visibilitat". 

Escacs pels joves

El dia anterior es va celebrar, també al Mercat Vell, la final de la Lliga Escolar d'escacs. El torneig va comptar amb una cinquantena de nens i nenes de les escoles de Mollet i d'altres municipis de la zona.

El guanyador de la classificació general va ser Michael Lambert, qui també va aconseguir la primera posició a la categoria ESO. A les modalitats de Primària els triomfadors van ser Lluc Lleonard, Gerard Cabello i Roger Martos. Per centres educatius, l'escola Polinyà va ser la més exitosa, seguida de l'escola Sant Gervasi de Mollet i la Tabor de Santa Perpètua.

Edicions locals