Dionisio reestructura el govern molletà

La nova alcaldessa presenta el nou cartipàs amb Raúl Broto com a home fort de l'executiu i més responsabilitat a Podem

Política

Dionisio reestructura el govern molletà
Dionisio reestructura el govern molletà

L'arribada de Mireia Dionisio a l'Alcaldia de Mollet ha suposat una reestructuració de l'executiu local. L'alcaldessa incrementa de cinc a sis les grans àrees de govern i situa Raúl Broto com a primer tinent d'alcaldessa.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha donat a conèixer el nou cartipàs municipal que redistribueix responsabilitats i modifica lleugerament l'estructura respecte a l'anterior govern. En concret, el nou executiu està dissenyat amb sis grans àrees, per les cinc que existien, amb la incorporació de la regidora de Podem, Núria Muñoz com a coordinadora d'una d'aquestes àrees. L’alcaldessa continuarà portant directament les competències sobre el Planejament General de la ciutat i Raúl Broto Cervera escala fins a la primera tinença d'Alcaldia i es converteix en la mà dreta de l'alcaldessa amb l'assumpció de l'àrea amb més pes de govern amb delegacions en l'àmbit d'economia, territori i planificació urbanística i obres i justícia ambiental.

Les macroàrees estaran centrades, segons fonts municipals, en aquelles temàtiques que posen l’accent en les polítiques socials, la justícia ambiental, la innovació, la modernització, el desenvolupament econòmic i el govern obert. En concret, Raúl Broto Cervera, coordinarà Governança, Territori i Acció Climàtica, Xavier Buzón continuarà com a segon tinent d'alcaldessa, i coordinarà l'àrea de Modernització i Qualitat de Serveis; Núria Muñoz, serà tercera tinent d'Alcaldia, i coordinarà Govern Obert i Promoció de la Ciutat; Mercè Pérez Piedrafita, serà quarta tinenta d'alcaldessa i coordinarà Serveis personals i acció cívicaAna M. Díaz Aranda., cinquena tinenta d’alcaldessa, coordinarà Drets Socials

Responsabilitats de l'exalcalde

Un dels dubtes que han trobat resposta en la nova composició és el paper que jugarà l'exalcalde, Josep Monràs, al govern. Monràs serà sisè tinent d'Alcaldia i coordinarà una de les àrees de govern, concretament, l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Innovació. A més, també serà regidor d'Esports –com ja s'havia avançat–, de Projectes Europeus i de Promoció Empresarial, Innovació i Emprenedoria.

Juanjo Baños González i Juan Torrecilla Benítez són el setè i vuitè tinents d’alcaldessa respectivament. Baños serà el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Mobilitat i Ocupació. Torrecilla, per la seva part, serà el regidor de Gestió i Disciplina Urbanística, Recursos Humans i d’Atenció a la Ciutadania.

El cartipàs es completa amb Pepi Muñoz Pareja com regidora de Solidaritat, Cooperació, Salut Pública i Consum. Encarna Ortiz Jurado com a responsable de Turisme i Promoció de la Ciutat i Joventut. Paco Paradas Atroche, per la seva part, és el responsable de Paisatge Urbà i Manteniment de l’Espai Públic i coordinador de barris.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha explicat que “aquest mandat ha estat clarament marcat per la pandèmia de la Covid-19 i el conjunt el govern ha demostrat que ha estat a l'altura. Som un govern fort, preparat i estable". Ha afegit que “com a alcaldessa poso en valor la feina de cadascun dels regidors i les regidores durant aquests tres anys, i tenen tota la meva confiança per continuar treballant i afrontant els reptes que Mollet té, posant als molletans i les molletanes al centre de totes les actuacions”.

Edicions locals