Mollet avança l'obertura de les fonts lúdiques i de la piscina de Ca n'Arimon davant l'onada de calor

Així mateix, el bus urbà serà gratuït de dimecres a dissabte entre les 11 h a les 18 h

Societat

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha pres mesures davant l’onada de calor extrema que s’està patint aquests dies i ha avançat les dates d’obertura de les fonts lúdiques i de la piscina de Can n’Arimon. Així mateix, el bus urbà serà gratuït de dimecres a dissabte entre les 11 i les 18 h, hores de màxima calor.

L’alcaldessa Mireia Dionisio Calé ha explicat que “hem pres aquestes mesures per ajudar a la ciutadania, sobretot a aquelles persones més vulnerables, com infants i gent gran, a combatre les conseqüències de les altes temperatures que estem vivint aquests dies”.

Dionisio ha afegit que“de ben segur que la gratuïtat del bus urbà afavorirà desplaçaments més còmodes a la ciutadania durant les hores de més calor i l’obertura de les fonts i la piscina permetrà que les persones es puguin refrescar i, així, suportar una mica millor l’onada de calor”.

En aquest sentit, està previst que la piscina exterior municipal de Ca n'Arimon obri a partir de dissabte 18 de juny, avançant la seva obertura una setmana.

Horaris i posada en funcionament de les fonts

Pel que fa a les fonts lúdiques, el pròxim divendres 17 de juny es posen en funcionament les de la rambla Balmes, del parc dels Colors i la Dona d'aigua. Mentre que pel que fa a les fonts ornamentals situades al Parc de les Pruneres, es posaran en marxa el dia 2 de juliol un cop finalitzin els treballs de manteniment i seguretat de les instal·lacions.

Les fonts estaran en funcionament de dilluns a diumenge. En concret, la de la Dona d'aigua estarà activa d'11.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 19 h; la de Balmes ho estarà de 12 h a 13.30 h i de 17 h a 18.30 h i a les Pruneres obrirà les tardes de dilluns a diumenge, 18.30 h a 21 h i els diumenges també ho farà d'11.30 h a 13.30 h. A les Pruneres també estaran oberts els llums de la font de 21 h a 24 h.

Mentre que la del parc dels Colors funcionarà de dilluns a diumenge de les 12 h a les 13 h i de les 17 h a les 19 h i els divendres i dissabtes també estarà activa de 21 h a 22.30 h. En aquest cas, també estaran actives les llums de la font els divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 21.30 h a 23.30 h, durant el mes de juliol. Mentre que a l'agost la il·luminació serà només divendres i dissabte de 21 h a 23.30 h.

Bus urbà gratuït

Com a mesura per protegir de la calor a la ciutadania en els desplaçaments davant de l’onada de calor, l’Ajuntament també ha arribat a un acord perquè el bus urbà sigui gratuït entre les 11 del matí i les 6 de la tarda de dimecres a dissabte durant aquesta setmana.

L’Ajuntament també posa a disposició de la ciutadania els equipaments municipals on descansar i està fresc una estona, convertint-se en refugis climàtics.

Així mateix, des del consistori recomanen que davant les elevades temperatures els ciutadans es mantinguin hidratats; evitin romandre sota el sol a les hores punta; si han d'exposar-se al sol portin gorra o barret, usin protecció solar i vesteixin amb roba lleugera; evitin fer exercici durant les hores de més calor i mantinguin la llar més fresca abaixant les persianes i obrint finestres durant la nit.

Edicions locals