L'Ajuntament signa un conveni amb Red Solidària Pro Animal per coordinar les colònies de gats de la ciutat

L'entitat animalista s'encarregarà d'aplicar el mètode de Captura, Esterilització, Registre i Retorn (CERR) amb l'objectiu de millorar la salubritat de les colònies

Societat

L'Ajuntament signa un conveni amb Red Solidària Pro Animal per coordinar les colònies de gats de la ciutat
L'Ajuntament signa un conveni amb Red Solidària Pro Animal per coordinar les colònies de gats de la ciutat

L'Ajuntament de Mollet ha signat un conveni de col·laboració amb Red Solidària Pro Animal per una durada de 4 anys. L'entitat serà l'encarregada de coordinar i gestionar el mètode CERR -Captura, Esterilització, Registre i Retorn- en la quarantena de colònies de gats que hi ha a la ciutat. La signatura es va fer aquest dimarts a la tarda al Centre Cultural La Marineta amb la presència d'una vintena de gestores de les colònies de felins, a les quals també se'ls va entregar el nou carnet d'alimentadores.

"Des del 2016 l'Ajuntament treballa amb la gestió de les colònies felines amb la col·laboració de les alimentadores i ara s'ha volgut anar un pas més enllà signant aquest conveni amb Red Solidària Pro Animal que serà l'entitat encarregada de manera voluntària de fer aquesta coordinació i gestió per aplicar el mètode CER a les colònies de gats de carrer de la nostra ciutat", explicava la Núria Muñoz, regidora de Respecte Animal.

Segons Muñoz, l'objectiu que persegueix aquest conveni és aplicar el mètode CERR, "un dels programes que segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) és un dels que millor funciona per a la salubritat de les colònies, per eliminar problemes amb el veïnat i per a la protecció dels animals que viuen al carrer".

La regidora va explicar que la majoria de colònies que hi ha a la ciutat estan controlades, però que "cal un cens de quants animals tenim i fer aquesta planificació a llarg termini per anar reduint la quantitat d'individus a cada colònia".

Treball voluntari amb recursos de l'Ajuntament

Muñoz també va contar que l'entitat animalista treballarà de forma voluntària per aplicar aquest programa amb recursos que els proporcioni l'Ajuntament: "No hi ha transacció econòmica. Es fa de forma voluntària, el que sí que tindran seran els recursos que aporta l'Ajuntament per a l'àmbit de formació de les alimentadores, el menjar o els estris que  necessitin per fer les colònies més salubres", deia la regidora.

Un altre dels recursos que posarà a disposició l'Ajuntament és un contracte veterinari, per tal que un cop les alimentadores capturin el gat es faci l'esterilització de l'animal. Muñoz indicava que el concurs sortirà ben aviat.

Per la seva banda, la presidenta de Red Solidària Pro Animal, Reyes López, destacava la rellevància del conveni: "Aquest conveni és molt important. És la gestió ètica i integral de les colònies felines per intentar dignificar el treball de les gestores de les colònies i la vida dels animals que viuen al carrer, els gats comunitaris.", deia López.

La responsable de l'entitat també valorava el treball en equip fet per a l'administració i l'entitat per tirar endavant aquest programa que titllava de "pioner" i que segons ella "hauria de servir d'exemple a altres municipis que no fan res per a gestionar les colònies de felins".

Mentre que la coordinadora de l'àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, agraïa la feina feta per les voluntàries: "Sense vosaltres, les alimentadores, res d'això seria possible" i afegia: "El conveni donarà una millor qualitat de vida a les persones i als animals".

 

 

 

 

Edicions locals