El termòmetre a Mollet s'enfila

Les altes temperatures superiors a 35 ºC i la durada en el temps, marquen l'onada de calor d'aquest juny

Societat

El termòmetre a Mollet s'enfila
El termòmetre a Mollet s'enfila

Els valors assolits al termòmetre fins a aquest dijous són destacables, tenint en compte, sobretot, l'època de l'any. Dimecres, la màxima a Mollet del Vallès va ser de 35,4ºC i dijous el termòmetre ja es va enfilar fins als 35,9ºC, el quart registre més alt en un mes de juny dels últims 21 anys per sota, però, del rècord que es va donar el 28 de juny de 2019 amb 41ºC.

Això sí, les màximes registrades per sobre dels 35 ºC sempre s'havien produït durant la segona quinzena de juny i no la primera com ha passat enguany. "L’episodi d’onada de calor a Mollet és remarcable tant per la durada com per la intensitat i perquè, a més, són valors que s'estan registrant al juny i no al juliol o a l'agost, quan són més habituals", explica l'home del temps de Som, Felip Comas.

Si es compleix la previsió d'altes temperatures fins al dissabte, l'actual episodi de calor acumularia entre 8 i 10 dies consecutius amb temperatures iguals o superiors als 30 ºC. En aquest sentit, pel que fa a l'històric amb dies consecutius amb valors màxims de més de 30 ºC, el més llarg es va registrar el 1996, quan es van concatenar 12 dies amb el termòmetre per sobre dels 30 ºC.  

 

Edicions locals