Marina Escribano és triada candidata de Mollet en Comú a les municipals de 2023

L'assemblea de la formació l'ha escollit per unanimitat en un acte celebrat al Museu Abelló

Política

Marina Escribano és triada candidata de Mollet en Comú a les municipals de 2023
Marina Escribano és triada candidata de Mollet en Comú a les municipals de 2023

L'assemblea de Mollet en Comú ha escollit per unanimitat Marina Escribano com a candidata de la formació per a les eleccions municipals de 2023. La tria es fa pendents encara de les negociacions per presentar una candidatura conjunta amb Podem Mollet.

En una assemblea celebrada al Museu Abelló de Mollet el conjunt dels inscrits i inscrites de Mollet en Comú han escollit a Marina Escribano com a cap de llista per les properes eleccions municipals de 2023.

L’executiva de Mollet en Comú iniciava fa unes setmanes el procés d’elecció del cap de llista de la formació per a les eleccions municipals de 2023 i constatava que, l'alternativa de Marina Escribano Maspons, era "l'aposta més il·lusionant per guanyar i transformar Mollet", apunten en un comunicat. Seguint el procés del reglament dels comuns per aquest procés, l’executiva traslladava aquesta proposta de consens a l’assemblea que se celebrava aquest divendres al Museu Abelló de Mollet.

Gairebé cinquantena de membres de Mollet en Comú votaven afirmativament la proposta de l’executiva. El resultat final de la votació ha estat de 47 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

En la seva intervenció, Escribano destacava: “És un goig comptar amb el suport de tanta gent. El 2019 em vaig presentar per primera vegada com a cap de llista amb el nou projecte de Mollet en Comú, i 3 anys de feina després constatem que anem per bon camí fent una oposició constructiva que assoleix coses i que té un projecte alternatiu: el que creiem que vol la majoria dels molletans i molletanes: d’esquerres, ecologista, feminista, defensant els serveis públics, els drets socials i la participació. Amb un model de ciutat que no és més del mateix: no calen més pisos, calen més drets, més comunitat i millor qualitat de vida per les persones”.

Mollet en Comú preveu fer al setembre un acte públic de presentació de la candidata i en els mesos vinents acabarà d’enllestir la llista electoral i la presentació de candidats en un procés paral·lel a l’elaboració oberta i participativa del seu programa electoral.

Pendents de les negociacions amb Podem

La tria de la candidata dels comuns s'ha fet en plena negociació amb Podem. Catalunya en Comú i Podem han tancat un acord general a tota Catalunya per tal de presentar llistes municipals conjuntes sota el nom En Comú Podem. En el comunicat, la formació encapçalada per Escribano afirma que des de Mollet en Comú "es continua treballant per fer possible aquest projecte unitari també a Mollet".

D'altra banda, aquest dissabte Escribano participarà en la Trobada Municipalista Sumar per Guanyar, que organitza En Comú Podem a la universitat Pompeu Fabra i on es farà la posada en marxa del projecte municipalista d’en Comú Podem cap a les eleccions municipals. 

 

Edicions locals