Més de 200 persones afectades per un ERO al Baix Vallès des de gener al maig d'enguany

Montornès ha estat el municipi amb més treballadors expedientats, 125

Economia

Des del mes de gener i fins al maig un total de 206 persones del Baix Vallès s'han vist afectades per un Expedient de Regulació d'Ocupació. En concret, a la subcomarca s'han presentat, durant els cinc primers mesos del 2022, 10 EROs.

Per municipis, Mollet ha estat la localitat on més expedients s'ha presentat (5), mentre que Montornès és on més treballadors s'han vist afectats per un ERO (125), sent l'únic expedient emès al municipi en els primers cinc mesos de l'any.

A Mollet el nombre de persones afectades han estat 32; mentre que a la Llagosta s'han presentat un parell d'EROs que han afectat 29 treballadors. A Montmeló s'ha presentat un únic ERO que ha afectat 8 persones i a Parets, també un sol expedient, que ha afectat una dotzena d'empleats. La resta de localitats de la subcomarca no han patit cap ERO entre el seu teixit productiu.

Pel que fa a les xifres de la comarca, aquest mes de maig els ERO al Vallès Oriental s’ha tornat a incrementar lleugerament. Així, s’han registrat 15 expedients de regulació, una xifra no tan elevada com en els mesos anteriors, amb una afectació també més reduïda pel que fa al nombre de persones afectades, que s’ha situat en 270. 

Des de principi d’any, el total d’expedients registrats és de 59, amb una afectació a 1.572 persones, segons informació elaborada per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb les dades facilitades per l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, s’observa com les dades d’aquest mes indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que lluny de les xifres del Barcelonès (140) o el Vallès Occidental (33) i el Baix Llobregat (31). Pel que fa a la xifra de persones treballadores afectades, la comarca suposa també la quarta més afectada dins del conjunt català, a força distància també de les altres comarques metropolitanes.

Els expedients de regulació registrats es vinculen, sobretot, al sector de la indústria manufacturera.

Edicions locals