La preinscripció escolar es tanca amb 55 places vacants a P3 i una oferta ajustada a l'ESO

El període de matriculació estarà obert fins al pròxim 28 de juny

Societat

La campanya de preinscripció escolar per al curs 2022-2023 s'ha tancat a Mollet amb places suficients tant per a l'educació primària com per a la secundària. De fet, pel que fa al P3, han quedat 55 places vacants repartides entre escola pública i concertada.

De les 438 places ofertades se n'han sol·licitat 383, una situació ja prevista donada la davallada de la natalitat.  Una cinquantena de vacants que, segons el regidor d'Educació, Raúl Broto, "no són tantes ja que estan repartides entre tots els centres i això fa que no hi hagi cap grup de P3 que perilli", assegura. En aquest sentit, Broto considera que la baixada de ràtios que s'ha aplicat per al curs vinent a les aules de P3 –de 23 a 20 alumnes a les escoles públiques i a 21 a les concertades– ha permès mantenir tots els grups previstos.     

Més ajustat a secundària

Pel que fa a les preinscripcions a secundària, l'oferta i la demanda han estat més ajustades. Per a les 404 places de 1r d'ESO que s'han ofertat n'hi ha hagut 408 sol·licituds, per tant, es quedarien sense plaça quatre dels demandants. Amb tot, Broto assegura que "moltes sol·licituds són d’alumnes de fora de Mollet i, per tant, s’acabaran escolaritzant al seu municipi. L’oferta de places a secundària per atendre la població escolar de Mollet és suficient", indica.

Broto alerta que en tres o quatre anys, la baixada de natalitat que ja ha afectat l'educació primària es traslladarà a la secundària i, en aquest sentit, reclama poder treballar conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat una planificació a mig termini a la ciutat. "A l'educació primària vam poder fer aquesta planificació i ens ha ajudat a fer accions per ajustar l'oferta i la demanda. D'aquí poc s'hauran de prendre mesures per afrontar la davallada d'alumnes a la secundària i qui té el coneixement i els recursos per saber què es pot fer és la Generalitat", diu Broto

Aquesta setmana i fins al 28 de juny s'ha obert el termini de matriculació. A partir d’aquí, si queden vacants, començarà a funcionar la llista d’espera, en aquells centres que en tingui, la qual romandrà activa fins al 2 de setembre inclòs.

Edicions locals