Merck inverteix 14,5 milions d'euros per ampliar la planta de Mollet

La farmacèutica incrementarà la producció de solucions usades en la fabricació de vacunes contra la Covid

Economia

Merck inverteix 14,5 milions d'euros a ampliar la planta de Mollet
Merck inverteix 14,5 milions d'euros a ampliar la planta de Mollet

La companyia farmacèutica Merck ha invertit 14,5 milions d'euros a la planta que té a Mollet. En concret, els destina a la divisió Electronics, dedicada a la fabricació de productes químics. La inversió té com a objectiu, segons ha informat l'empresa, satisfer l'augment de la demanda dels productes Tham i Titriplex, ambdós excipients farmacèutics amb un ús cada vegada major en diverses solucions biotecnològiques, com ara en la producció d'algunes vacunes contra la Covid-19.

Segons la companyia, el projecte d'ampliació de la planta Electronics de Merck a Mollet representa "una nova manifestació de l'aposta del grup per Espanya" i "reforça el compromís d'aquesta planta amb l'abastiment de solucions a nivell mundial", ja que la producció del nou edifici s'exportarà arreu del món. 

"Comencem l'ampliació de les instal·lacions de la nostra àrea d'Electronics perquè sentíem que teníem la responsabilitat de satisfer la demanda creixent per part de la indústria de Ciència de Vida de tot el món, per al procés de la qual els productes Tham i Titriplex han resultat cada vegada més valuosos. Mesos després d'haver començat el projecte es va declarar la pandèmia i lluny de desistir, ens va motivar encara més a finalitzar per contribuir als processos de fabricació d'algunes vacunes contra la Covid-19", explica Ramón Ribas, Electronics Site Director de Merck a Mollet.

Per la seva banda, Miguel Fernández Alcalde, director general de Merck a Espanya, assenyala que "en els últims 4 anys Merck ha invertit un total de 90 milions d'euros aproximadament en la planta de Mollet i en la biotecnològica de Tres Cantos (Madrid), fet que ha tingut un clar impacte en la nostra capacitat de producció i exportació des d'Espanya".

Així mateix, Fernández ha indicat que "al voltant del 99% de la producció que es desenvolupa a la planta de Mollet s'exporta a altres països".

Merck, va començar la seva activitat l'any 1668 a Alemanya i actualment compta amb un equip format per més de 60.000 persones. A Espanya, Merck té una àmplia presència amb tres plantes de producció, la biotecnològica situada a Madrid i la farmacèutica i la química, ubicades a Mollet. 

Edicions locals