La reurbanització de l'entorn de l'església de Sant Vicenç expulsarà els cotxes i convertirà la zona en espai de vianants

L'Ajuntament licita les obres amb un pressupost de poc més d'un milió d'euros que finançaran els fons europeus Next Generation

Societat

La reurbanització de l'entorn de l'església expulsarà els cotxes i convertirà la zona en espai de vianants
La reurbanització de l'entorn de l'església expulsarà els cotxes i convertirà la zona en espai de vianants

La reurbanització de l'entorn de l'església de Sant Vicenç ja té projecte constructiu definit i fons per finançar-se. El pla, que s'arrossega fa anys i que ja es preveia a l'anterior Pla de Mobilitat de Mollet, pretén crear una plataforma única que guanyi espai per als vianants, eliminar tots els espais d'aparcament i limitar la circulació de vehicles als del veïnat. La previsió és adjudicar l'obra abans de finals de novembre.

El projecte per vianalitzar l'entorn de l'església actuarà als carrers d’Espanya, de Pere Ramon, de l’Església i de Sant Oleguer, en total una superfície de 2.370 m², actualment ocupada principalment per carrils de circulació i places d'aparcament, voreres estretes i poc arbrat.

L'objectiu de la reurbanització és "dignificar un espai de gran centralitat, formalitzant una plataforma única que guanyi espai pels vianants i millori la imatge del conjunt", apunten els redactors del projecte. Així doncs, amb la finalitat de prioritzar el vianant i els desplaçaments a peu, la proposta elimina tot l’aparcament existent, disminueix el trànsit rodat a vehicles de pas exclusiu per a residents (als seus pàrquings privats) i dificulta la circulació de la resta de vehicles amb la instal·lació d’una càmera de control de trànsit a la cantonada del carrer d'Espanya amb l’avinguda de Jaume I.

A més, per potenciar la socialització dels vianants a la via pública, s'establiran tres àrees verdes de relació, una a l'entrada del carrer d'Espanya des de Jaume I, amb tres grans parterres i banc i cadires de fusta; una altra davant l'accés al Centre Cultural la Marineta, i una altra davant de l’església, on es crearà una petita placeta, una gran àrea d’ombra per l’estiu, mantenint l’arbrat existent, amb la plantació d’un til·ler i col·locant bancs i cadires.

El projecte planteja un augment del verd urbà de l’espai públic, i a banda de mantenir la vegetació existent, s’afegeixen diferents línies d’arbrat per garantir-hi el confort a l’estiu.

El pressupost de la licitació és d'1.057.318,68 euros, IVA del 21 % inclòs i el termini d’execució del contracte és de cinc mesos. Les previsions municipals són poder adjudicar l'obra abans de finals del mes de novembre.

Àrea d'expectativa arqueològica

L'entorn de l'església és una àrea d'expectativa arqueològica on es podrien trobar elements del passat molletà. Al ple, Junts va reclamar que es facin les prospeccions arqueològiques necessàries perquè no es perdin aquestes possibles troballes. "Si es troben elements que siguin visibles i quedin com a testimoni de l'antiguitat de la nostra ciutat", deia el regidor Joan Daví. L'alcaldessa assegurava que se seguiran tots els protocols requerits.

La reurbanització de l'entorn de l'església, forma part del paquet de mesures presentat per l'Ajuntament de Mollet al pla d'ajudes dels fons europeus Next Generation, dins el programa de subvencions per a la implantació de zones de baixes emissions a les ciutats. En total, la Unió Europea aportarà 2,1 milions d'euros a l'Ajuntament de Mollet per a tres actuacions més sobre mobilitat sostenible i aposta per la qualitat de l'aire. Concretament, els fons es destinaran a l'execució de les mesures del Pla Director de la Bicicleta; mesures per a la millora de l'accessibilitat a la via pública, i l'adquisició d'un autobús elèctric per a la flota de transport públic de la ciutat.

Edicions locals