Es crea la Superlliga catalana de futbol i es posarà en marxa a partir del curs 2023-2024

La divisió, que es trobarà entre la Tercera RFEF i l’actual Primera Catalana, tindrà un grup únic de 16 equips

Esports

| Xavier Solanas

Els membres de l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, en la sessió d’aquest dilluns celebrada a la Ciutat Esportiva de Blanes (La Selva), han donat llum verda a la creació de la Superlliga, la nova categoria del futbol amateur català que es posarà en marxa a partir de la temporada 2023-2024. La divisió, que es trobarà entre la Tercera RFEF i l’actual Primera Catalana, tindrà un grup únic de 16 equips.

Pel que fa a la configuració dels conjunts que hi participaran, hi ascendiran del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana, a la finalització del pròxim curs 2022-2023. També hi accedirà el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. Completaran la categoria els equips descendits de la Tercera RFEF.

Un salt menor i major atractiu

Els objectius que persegueix la creació de la Superlliga és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera RFEF. Aquest nou esglaó pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català.

Edicions locals