Reaccions dispars dels equips baixvallesans a la nova Superlliga Catalana

El CF Mollet UE i el CF Parets veuen amb diferents ulls la creació de la nova categoria

Esports

El CF Mollet UE i el CF Parets lluitaran per entrar a la nova Superlliga
El CF Mollet UE i el CF Parets lluitaran per entrar a la nova Superlliga

Sergi Casanovas

L'Assemblea de la Federació Catalana de Futbol, en la sessió d’aquest dilluns celebrada a la Ciutat Esportiva de Blanes (La Selva), ha donat llum verda a la creació de la Superlliga, la nova categoria del futbol català que es posarà en marxa a partir de la temporada 2023-2024. Els equips baixvallesans de Primera Catalana, CF Mollet UE i CF Parets, tenen opinions dispars sobre la nova divisió.

La Superlliga Catalana es trobarà entre la Tercera RFEF i l’actual Primera Catalana i tindrà un grup únic de 16 equips. La nova categoria s'estrenarà a la temporada 2023/24, tot i que ja afectarà la temporada que ve. A la 2022/23, la Primera Catalana seguirà comptant amb 3 grups de 16 equips, però canviarà radicalment els ascensos i descensos. Els campions de grups pujaran a Tercera RFEF com fins ara, els classificats entre la segona i la cinquena posició entraran a la nova Superlliga i els setzens i pitjors quinzens baixaran a Segona Catalana. La resta d'equips es mantindrà a Primera Catalana, per sota de la nova Superlliga.

Descontent al CF Mollet UE

Des del CF Mollet UE es mostren contraris a aquesta decisió. L'entrenador del primer equip, David Parra, afirma que la creació de la nova divisió els deixa "un any molt complicat" de cara a la pròxima temporada. El tècnic valora que mantenir-se a la màxima divisió catalana serà més complicat: "Si no quedem entre els cinc primers serà com si baixéssim una categoria". Parra creu que la nova Superlliga provoca "un embut" al futbol català i afirma que es podria "haver fet diferent".

A més, l'entrenador que la temporada que ve serà especialment difícil: "Tindrem un grup més competitiu perquè segurament ens cauran dos descendits de Tercera RFEF: el Figueres i el Granollers, a més dels grans equips que ja teníem". Per afrontar aquest any, Parra demana a l'afició que estigui "unida" i que converteixi el Germans Gonzalvo en "un fortí" per "igualar altres clubs on ens han collat molt".

Il·lusió a Parets

Des del CF Parets l'opinió és completament contrària. Alex Rodríguez, entrenador del primer equip, afirma que des del cos tècnic estan d'acord i "molt il·lusionats" amb la creació de la nova Superlliga. El preparador creu que la nova divisió suposa "un nou al·licient pels clubs que no tenien un objectiu clar".

Tot i la bona temporada que ha fet aquest any el club paretà, Rodríguez es marca com a objectiu per l'any que ve "salvar-se". Gràcies al menor nombre de descensos, l'entrenador creu que podran assolir la permanència "bastant ràpid" i així poder centrar-se a acabar "entre el segon i el cinquè lloc", les places que donen accés a la nova divisió. Pel tècnic, aconseguir entrar a la nova Superlliga seria "un gran repte" que no és impossible, però sí "molt difícil".

Edicions locals