La cotilleria Rosa de Montserrat celebra 60 anys

L'establiment, regentat per la família Monserrat i situat a l'avinguda Jaume I, es va fundar el 7 d'agost del 1962

Societat, Economia

La Nati i la Sara de la cotilleria Rosa de Montserrat
La Nati i la Sara de la cotilleria Rosa de Montserrat

La cotilleria Rosa de Montserrat, celebra enguany el 60è aniversari de la seva fundació. L'establiment el van fundar el Mateo Monserrat i la Rosa Ayora, un comerciant i una cosidora vinguts d'un poble de la província de Terol, el 7 d'agost de 1962 -. Anys després serien les seves dues filles, la Sara i la Pilar, les que heretarien el negoci que avui continua en peu.

"Vam venir de la província de Terol el Nadal del 61 perquè els meus pares tenien la major part de la família a Mollet. El primer lloc que vam anar va ser a Jaume I, 40. Allí va ser on vam fer la primera botiga i a dalt teníem la casa per viure. Teníem merceria, perfumeria, roba de canalla...", recorda la Sara Monserrat Ayora, una de les filles i qui actualment regenta de la botiga.

Anys més tard, la família Monserrat va traslladar la botiga uns números més enllà de l'avinguda Jaume I, concretament al número 34, on es troba actualment:  "Abans de comprar aquesta casa, això era Can Plàcies, una casa on venien gra. Nosaltres la vam arreglar per vendre els nostres productes i mentre fèiem obres ateníem a la clientela a la part de baix", esmenta la Sara.

Amb la jubilació dels pares, les germanes Monserrat van fer-se càrrec de la botiga i la van anar adaptant a les noves demandes de la clientela: "Vam anar deixant la perfumeria i la merceria i ens vam dedicar a la roba interior i a la d'estar per casa. Vam estar aquí juntes fins que ma germana es va jubilar i ara m'he quedat jo sola amb la Nati -la dependenta que atén la clientela juntament amb la Sara-".

Un comerç de tota la vida i de proximitat

Tot i que segons explica la Sara, "en aquella època no tenies massa opcions, els pares feien una botiga i sabien que darrere d'ells te la quedaries tu", ella diu haver-ho passat "molt bé", assegura que el que més li agrada de la seva professió és el tracte amb la gent i es penedeix de no haver fet un escrit de totes les anècdotes que els han passat a la botiga. "Ens n'han passat tantes!", esmenta riallera i sense badar boca -preservant la intimitat de la seva clientela-.

De fet, diverses generacions de molletans han comprat a l'establiment: "Jo atenc ara als fills de la clientela que abans atenien els meus pares", comenta agraïda. I és que com diu la Sara, la relació de proximitat que ofereixen fa que comptin amb una clientela fixa i de molts anys: "Tenim clients de tota la vida. Com la senyora que ve cada dia i potser no compra res, però ve a xerrar una estona".

En aquest sentit, la Sara assegura que una de les coses que li sabrà més greu és haver-se de jubilar i tancar la botiga: "Trigaré una mica més a tancar-la, perquè em fa mal que ningú més vulgui seguir. Amb mi acabarà la botiga", afirma tot i que considera "lògic" que així sigui, ja que els seus fills es dediquen a una altra professió.

Si bé, per celebrar que en fa 60 de la fundació de la cotilleria, des de l'establiment han preparat, el pròxim 23 de juliol, un sorteig i una petita recepció per festejar-ho amb la seva clientela. L'homenatge es farà uns dies abans de la data en la qual es va fundar la botiga, ja que el dia exacte l'establiment estarà tancat per vacances: "El dia que vam obrir va ser el 7 d'agost, que és també l'aniversari de la meva germana", diu la Sara. Una data assenyalada que els ajuda a recordar el primer dia que la cotilleria Rosa de Montserrat va apujar la persiana a Mollet per primera vegada.

Edicions locals