Ara Mollet i Mollet en Comú lamenten que el nou plec de recollida de residus no contempli el porta a porta

El ple aprova el nou contracte de neteja viària i recollida de residus

Societat

Ara Mollet i Mollet en Comú lamenten que el nou plec de recollida de residus no contempli el porta a porta
Ara Mollet i Mollet en Comú lamenten que el nou plec de recollida de residus no contempli el porta a porta | FOTO: Ajuntament de Mollet

El ple de l’Ajuntament de Mollet aprovava aquest dilluns el nou contracte de neteja de l’espai públic i la recollida de residus per als pròxims cinc anys.

Amb l’objectiu d’intensificar la neteja viària a tots els espais públics de la ciutat, el nou contracte preveu un seguit de millores per reforçar i incrementar el servei. Així, el nou servei busca augmentar la recollida selectiva del municipi per assolir el 60% l’any 2030, tal com marca la Unió Europea.

Per això, el servei, que actualment ofereix Valoriza SM, SA, passarà dels 3.770.000 euros anuals als 4.800.200 euros anuals. "Fem un esforç important per  augmentar el reciclatge i assegurar que tots els espai públics es mantinguin nets, però cal fer avanços en civisme", deia Raúl Broto, regidor Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energética, qui apel·lava a la corresponsabilitat de la ciutadania en el manteniment de l'espai públic.

El plec s'aprovava amb els 15 vots a favor (PSC, Podem, Cs i Junts) i 8 abstencions (Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú). Els regidors de Cs i Junts van valorar positivament les noves condicions. Per la seva part, els partits majoritaris a l'oposició, Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú, van lamentar que no s'hagi contemplat en el contracte la possibilitat d'aplicar el sistema porta a porta per augmentar el reciclatge com a alternativa als contenidors intel·ligents. "Cal anar cap a un model en què es pagui en funció del que es recicla i el que fa més temps que funciona és el porta a porta. El dels contenidors intel·ligents encara està en fase de proves a molts llocs", deia el regidor d'Ara Mollet, Sergi Suárez. El republicà reconeixia que en una ciutat densa, el porta a porta "no és fàcil", però apuntava que era el sistema triat per moltes ciutats europees.

En el mateix sentit, la regidora Marina Escribano, de Mollet en Comú, plantejava la possibilitat d'un sistema mixt, en què a barris com Riera Seca o Santa Rosa es pogués implantar el porta a porta. Escribano, a més, valorava l'increment de recursos per a la neteja, que, amb tot "no sabem si seran suficients". Suárez també en celebrava l'increment, però assegurava que encara no es revertien les retallades en el servei que va fer l'Ajuntament fa deu anys. Per la seva part, el regidor Broto indicava que s'han fet estudis que indiquen que el sistema mixt "encareix molt el servei". "Optem per un sistema únic perquè els residus no viatgin de barri en barri", deia. Broto reconeixia que la implantació dels contenidors intel·ligents és "un gran repte" i assegurava que es farà de manera progressiva. 

Edicions locals