La Xarxa al parc!, primer gran projecte de la nova junta

El parc de les Pruneres acollirà espectacles gratuïts els tres primers dijous de juliol

Cultura

La Xarxa al parc!, primer gran projecte de la nova junta
La Xarxa al parc!, primer gran projecte de la nova junta | Il·lustració: Pau Farell

El Narcís Bolívar, l'Estela Mas, la Susanna García, el Xavier Carreras i el Manolo Alfaro encapçalen des del març del 2020 la junta de La Xarxa Mollet, entitat dedicada a promoure el teatre infantil i familiar. Just amb l'arribada de la pandèmia es va produir aquest relleu, i ara, dos anys més tard, es fan visibles els primers tocs personals de la nova direcció amb la programació del primer cicle cultural titulat La Xarxa al parc!

"Teníem ganes de fer alguna cosa més", diu l'Estela Mas, qui concreta que, d'una banda, volien oferir alguns xous gratuïts i, alhora, cercaven algun espai exterior "per a espectacles que a sala no són possibles per les dimensions o per l'estètica".

El moment seleccionat per celebrar aquest projecte ha estat el juliol. "Sempre fem programació fins a la MITMO i ens semblava que se'ns feia curta; i vam veure que del març fins a l'octubre ens quedava raconet", diu Mas. Van descartar l'agost per no fer-ho coincidir amb la festa major i han apostat per fer-ho els dijous "perquè els caps de setmana de juliol la gent acostuma a marxar".

Els membres de la junta de La Xarxa Mollet | La Xarxa

I pel que fa a la ubicació, el parc de les Pruneres en va ser la més votada, amb el suport de tots els membres de la junta a excepció d'un vot que apostava per Can Mulà. Sigui com sigui, La Xarxa, que vol que aquesta programació estival tingui recorregut any rere any, no descarta que en altres edicions puguin apostar per traslladar els espectacles a altres parcs de la capital baixvallesana.

"Volem que ens visualitzi la gent que ni ens coneix ni està molt familiaritzada amb la cultura familiar. Que els nens que estiguin jugant a les Pruneres i que la gent que hi sigui a la plaça i senti la música s'hi apropi", explica l'Estela Mas sobre l'objectiu de portar a l'estiu els espectacles als carrers.

Mas assegura que tenen "un munt d'idees" per anar incorporant al projecte de La Xarxa i referma la importància de crear sinergies amb la resta d'entitats culturals de Mollet, un fet que ja han executat durant el curs amb l'Esbart Dansaire o que ara sumen a les Colles de Morats i Torrats, que seran les encarregades de posar les barres els tres dijous d'activitat.

Les tres propostes artístiques

La Xarxa al parc! ofereix tres espectacles de disciplines ben diferents els tres primers dijous de juliol a les 19.30 h al parc de les Pruneres. El primer xou serà el dia 7, amb Kasumay, de Circo Los. Aquesta representació circense està ambientada als anys 60 i 70 i mostrarà tres personatges que hauran d'aprendre a conviure entre ells i a tolerar les bogeries de la resta.

Per al dia 14, l'aposta és itinerant, a càrrec de Teatre Nu i amb la performance Teatre Arrossegat de Catalunya. Els assistents coneixeran una companyia que mou el seu escenari pel món, per representar a places i carrers les històries més conegudes i estimades del repertori universal. L’escenari del Teatre Arrossegat es desplega davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. Una proposta plena de joc, popularitat i complicitat amb el públic.

Per últim, Txema Muñoz clourà el dia 21 aquesta primera edició de La Xarxa al parc! amb The PostCard. Un mim fent màgia de prop, l’únic carter que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents –algunes d'elles a gent tan reconeguda com la Reina d’Anglaterra, el Papa i un president de la Casa Blanca–, en finalitzar la jornada laboral s'adona que té un paquet sense adreça ni remitent; no podia sospitar què li podria passar amb aquest paquet sense propietari.

 

Edicions locals