El CB Mollet, l'INS Gallecs i Alkaria recullen calçat esportiu pel Senegal

Les 17 caixes de calçat aconseguides aniran al club Kolda del país africà a finals de juliol

Esports

Els joves del CB Mollet i de l'INS Gallecs en el partit solidari
Els joves del CB Mollet i de l'INS Gallecs en el partit solidari | ONG Alkaria

El CB Mollet i l'INS Gallecs han dut a terme una campanya solidària de recollida de calçat esportiu durant les últimes setmanes, en col·laboració amb l'ONG Alkaria. En total, s'ha aconseguit recollir 17 caixes de calçat, que seran entregades en unes setmanes al club de bàsquet Kolda del Senegal.

Les tres entitats han estat recollint calçat i material esportiu durant els mesos d'abril, maig i juny. Alkaria farà arribar en unes setmanes tot el material recaptat al club de bàsquet Kolda del Senegal, un dels clubs amb el qual col·labora habitualment l'ONG. En aquest cas, el projecte va dirigit principalment a les noies, que són el col·lectiu que Alkaria està ajudant.

La campanya solidària va acabar amb un partit i una jornada de bàsquet a la pista annexa del Pavelló Riera Seca, amb la presència dels nois i noies del CB Mollet i de l'INS Gallecs. L'edició d'enguany és la continuació del projecte que fa anys que realitzen conjuntament Alkaria i l'INS Gallecs, als quals se'ls hi ha sumat aquest any el CB Mollet.

Un projecte exitós un any més

Xavier Barreda, de l'ONG Alkaria, afirma que la valoració del projecte d'aquest any és "superpositiva". Barreda es mostra satisfet de la quantitat de material recollit: "Aquest any baixarem prou calçat per la meitat de jugadors del club". A més, el de l'ONG destaca la importància del calçat esportiu a aquella zona, ja que és "molt important" i "molt difícil de trobar". 

Barreda també es mostra satisfet amb el fet que la col·laboració d'Alkaria amb l'INS Gallecs s'estigui "refermant" perquè els ajuda tant a l'hora de "recollir" com també per "difondre i visibilitzar el missatge". El calçat esportiu serà entregat al club Kolda en unes setmanes, quan viatgin al Senegal els membres del projecte de voluntariat de l'ONG. No obstant això, aquest any no hi haurà cap voluntari de Mollet, reconeix Barreda.

Els projectes solidaris d'Alkaria a Mollet també compten amb la col·laboració de l'Ajuntament, fet que també ha volgut agrair Xavier Barreda.

Edicions locals