Mollet acull el Consell Nacional de Catalunya en Comú

Jessica Albiach ha demanat la dimissió de Laura Borràs i ha criticat l'anunci d'un increment de la despesa militar

Política

Mollet acull el Consell Nacional de Catalunya en Comú
Mollet acull el Consell Nacional de Catalunya en Comú

Redacció / ACN

La coordinadora general de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a demanar la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs i ha criticat l'augment de la despesa militar anunciat per Pedro Sánchez. Ho ha fet en la trobada que el Consell Nacional de Catalunya en Comú ha celebrat aquest dissabte al matí al Mercat Vell de Mollet.

"El reglament del Parlament és clar. Se l'ha de suspendre. Borràs ha de deixar el seu càrrec. Ras i curt", ha afirmat després que la presidenta de la cambra catalana hagi quedat a un pas de l'obertura de judici oral per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Albiach ha recordat que ERC i la CUP li van donar els seus vots perquè Borràs fos escollida presidenta del Parlament. I ha afegit que de res serveix ara que diguin que s'ha de complir el reglament. "Tothom sabia què anava a passar, que li obririen judici oral per presumpte cas de corrupció. Ens podríem haver estalviat aquest escàndol i aquest desprestigi de les institucions", ha afirmat.

I, en aquest context, la presidenta dels comuns ha afegit que les institucions no són de Borràs sinó de tots els catalans i catalanes. Unes institucions que, com ha apuntat, "van costar molt de restablir i mantenir com perquè ara algú pensi que està per damunt de tot i que pot fer el que li doni la gana".

Contra l'increment de la despesa militar

Després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi avançat que l'Estat augmentarà progressivament la despesa militar per arribar al 2% del PIB el 2029, Albiach ha volgut deixar clar que el seu partit, soci del govern, hi està en contra. "En aquest context de patiment de les famílies que no arriben a final de mes i els preus disparats, augmentar la despesa militar és una irresponsabilitat. És posar els interessos dels Estats Units per davant dels interessos dels catalans", ha dit.

I ha demanat al president Sánchez que, en comptes d'incrementar aquesta partida, treballi amb la resta de presidents per "desplegar un model de seguretat autònom per Europa".

Finalment, Albiach ha celebrat que "la veritat hagi guanyat una vegada més" i s'hagi arxivat una nova querella contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "Per molta guerra bruta, hem vingut a guanyar i no ens aturaran", ha conclòs.

Can Vila en lluita

Per la seva part, la cap de llista de Mollet en Comú per a les eleccions de 2023, Marina Escribano, en la seva intervenció exposava la problemàtica de l'Escola d'Educació Especial Can Vila, i denunciava que "70 alumnes del centre no tenen garantida la seva escolarització el 5 de setembre i la Generalitat se n'està desentenent". En aquest sentit, feia una crida a participar a la concentració que s'ha organitzat aquest dilluns a les 9 h davant la seu del Departament d'Educació a la Via Augusta de Barcelona.

Edicions locals